dimarts, 8 de novembre del 2022

Col·laboració Internacional

La Fundació Trobada als mitjans de comunicació social de la Província Hispania dels Dominics 

El projecte de Col·laboració Internacional que duu a terme la Fundació Trobada amb Paraguai ha tingut ressò en els mitjans de comunicació forans i en concret en el num. 6 de la revista “Selvas Amazònicas” que publica “Missioners Dominics - Selves Amazòniques”, una entitat missionera i sense ànim de lucre de la província d'Hispània dels dominics que té l'objecte de donar suport a la labor evangelitzadora, social i humana dels seus missioners.  

La Fundació Trobada recapta a Manacor mensualment quotes de subscriptors de beques per estudiants paraguaians que remet a la Parròquia de San Roque González de Santa Cruz, regentada pel dominic manacorí Toni Miró Gallego que s’encarrega de distribuir-les convenientment. 

Director d'una Ràdio comunitària i d'un Centre Cultural Toni Miró complementa la seva acció pastoral amb treballs de capacitació i conscienciació i amb les lluites socials de la pagesia de la regió. Professor de la Universitat Catòlica, Unitat Pedagògica Carapeguá, en la qual exerceix com a Director General des de fa set anys. Des de la Universitat es treballa intensament en la inclusió en l'ensenyament superior als fills dels pagesos i en la creació d'una Universitat compromesa amb l'entorn en la lluita per la llibertat, a l'estil d'Antón Montesinos, i en la construcció d'un món nou tal com ho entenien els guaranís en el Tvy marane’i (Terra sense mal). 

Per a accedir al món pagès local, als Comitès d'Agricultors, a les Associacions Pageses i fins i tot a pagesos no associats, s'han pres diverses mesures conduents per a conscienciar i començar a aplicar 6 noves solucions entre les quals la núm. 2 diu:  

“S'ofereixen beques d'estudi des de la Universitat (arribant al 50% de la quota) i des de la Parròquia Verge del Rosari de Tavapy (Districte de Sant Roque González de Santa Cruz, Paraguarí) es donen suports monetaris gràcies a l'ajuda de Selves Amazòniques de Madrid i de la Fundació Trobada de Manacor, Mallorca) arribant gairebé a la gratuïtat per a estudiants del camp de molt baixos recursos”. 

La Fundació Trobada agraeix sincerament el reconeixement de la Comunitat Dominicana d’aquesta modesta tasca de col·laboració internacional de forma pública. També vol mostrar la seva admiració per el treball que des de tants d’anys duen a terme els missioners i que mai decantin la “La mirada misionera de los dominicos hacia los más vulnerables”, tal com  es subtitula la publicació “Selvas Amazónicas”. 

Tant de bo que l’esforç dels subscriptors de les beques, Selves Amazòniques, voluntaris,  missioners, i tots els que treballen per millorar el nivell vida dels camperols paraguaians assoleixin els seus objectius i construeixin tots plegats un Paraguai millor. 

La Fundació Trobada, a més de col·laborar internacionalment, és concessionària del servei d’acollida nocturna del que és titular el Consell de Mallorca, per a la Part Forana de l’Illa.



 

 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada