dimarts, 14 d’agost del 2018

Objectius i serveis de l'Alberg de Manacor


Des del mes de maig de l'any passat l'Alberg presta un servei d'acollida les 24 hores a persones autònomes amb necessitat objectiva d'habitatge

L'Alberg de persones sense sostre de la Fundació Trobada va començar a funcionar l'any 1992. Als primers anys va ser gestionat per voluntaris. A mitjans de 1999 es va contractar a professionals que des d'aleshores han gestionat el centre, contant també amb la col·laboració de voluntaris. L'alberg disposa de tres dormitoris, amb capacitat per a 25 persones. Una habitació per a dones i dues per a homes. El centre, forma part de la Xarxa d'Inserció Social amb titularitat del Consell de Mallorca, Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) i gestionat per la Fundació Trobada.

Els objectius generals del servei que oferim és donar acollida les 24 hores a persones autònomes amb necessitat objectiva d'habitatge, acollida temporal en situacions de problemàtica, risc o exclusió social i promoure socialment als usuaris de l'alberg. Aquesta tasca es realitza des de la informació de tràmits burocràtics, orientació en temes sociolaborals i habitatge, derivació dels usuaris a altres serveis per a promocionar-los socialment, potenciació d'hàbits higiènics i saludables de les persones acollides i suport de conductes responsables i respectuoses.

L'alberg de la Fundació Trobada ofereix les següents prestacions als seus usuaris: informació i assessorament, promoció social i laboral, acolliment les 24 hores del dia, berenar, dinar, sopar, taquilles per guardar la roba, dutxa, bugaderia, consigna, correspondència, accés a internet i un bon grapat de tallers sociolaborals, culturals i de promoció humana.

Els nostres serveis estan dirigits a persones que no tenen recursos econòmics ni familiars i que no disposen d’habitatge, persones que venen a Mallorca sense allotjament i que arriben per recerca de feina, emergències com desnonaments, enderrocs i incendis. També hi ha casos treballats des dels Serveis Socials que presenten o no problemàtica de toxicomania o alcoholisme en actiu o malaltia mental descompensada i que necessiten durant un temps d'allotjament alternatiu. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada