dilluns, 5 de novembre del 2018

Formació a l'Alberg de Manacor

Millores en la formació dels usuaris

Com l'organització i les rutines ajuden a una persona que es troba en risc i/o d'exclusió social


Quantes vegades se’ns ha oblidat alguna cita? O realitzar alguna tasca important? Al nostre centre també ens passa, per aquesta raó donam força importància a promoure tasques d’organització i rutines pels nostres usuaris. En primer lloc, considerem que l’organització interna del centre és clau ja que pot contribuir a una millora en l’organització en la vida personal dels usuaris a un present i a un futur. Però, intentem anar més enllà: potenciem de manera activa la importància de les rutines i l’organització per a tenir organitzada la ment i evitar possibles episodis d’angoixa, ansietat, etc.
Per alguns dels nostres usuaris establir rutines i una organització diària o setmanal sembla una tasca força dificultosa degut a la poca consciència de la necessitat i la importància de tal procés. I ho denominem «procés» perquè forma part de la inclusió de la persona, motiu pel qual des del servei s’intenta fer tot el que està al nostre abast per acompanyar-los en aquest camí.
Des de l’Alberg de Manacor considerem que un dels objectius de la nostra tasca com a professionals és promoure la salut mental. D’aquesta manera portam a terme diversos tallers per a fer això possible. Un dels quals és el taller de manualitats en el qual es desenvolupen moltes habilitats depenent de la sessió preparada. Aquest cop s’ha pensat en realitzar un suport personal i individualitzat per a l’organització setmanal dels usuaris del centre. L’objectiu és poder trobar el material idoni per a cada persona, de manera que sigui personal i únic. L’estructura de l’organització, els colors, la metodologia, el format, l’estructura,... fa que ens resulti més còmode a l’hora d’estructurar la nostra informació. La majoria dels usuaris van triar realitzar l’organitzador que podeu veure a la imatge que es mostra a continuació.
Seguint amb la nostra filosofia, el material que es va emprar va ser reutilitzat d’altres sessions o material inservible. D’aquesta manera, la sessió es va poder enfocar cap a tres objectius diferents: per una banda, promocionar les rutines i l’organització per a potenciar la salut mental; per altra, fomentar l’oci i el temps lliure a través d’activitats saludables; i, per últim, incidir un cop més en la reutilització i reciclatge de material per a reforçar la tasca que fem de conscienciació per a cuidar el medi ambient.
Ara, després d’un temps, podem fer l’anàlisi i cal dir que a alguns usuaris li resulta molt fàcil poder organitzar les cites i les tasques que tenen al llarg de la setmana mitjançant aquest suport i, això, provoca una reducció directa de situacions d’ansietat, depressió, angoixa...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada