dimecres, 10 d’abril del 2019

Tallers

Taller de cohesió grupal

 Un dels principals objectius de la Fundació Trobada és acompanyar als usuaris de l'Alberg de Manacor en el seu procés. En aquest acompanyament treballam molts aspectes mitjançant diferents vies d’actuació. A través de tallers i activitats es tracten temes com l’autoestima, la intel·ligència emocional, la salut, la recerca de feina, la lectura, l’esperit crític, les llengües, el reciclatge i manualitats, etc.

Ahir, en un taller de cohesió grupal es va decidir construir de manera conjunta el nostre propi “Trivial” per a poder treballar certs aspectes que era necessari tractar. Llavors, a partir de les aportacions de totes les persones beneficiàries del servei i l’acompanyament de la professional, es varen crear certes qüestions per a poder tractar posteriorment. Mentre s’estava portant a terme el taller, tots els components ens adonàvem i verbalitzàvem la importància d’una bona comunicació entre nosaltres per a què la bona convivència, l’empatia, etc aflori.

En el nostre centre apostam per un aprenentatge significatiu, ajustat a les necessitats de les persones i que tingui un sentit per a ells. D’aquesta manera la nostra tasca implica un acompanyament ajustat a cada moment de totes les persones que viuen al centre: es tracta de guiar processos.

Aquesta activitat segueix la línia del nostre centre ja que implica que les persones es sentin protagonistes del procés fent-los participar i, sobretot, decideixin, sobre el seu camí. Entenem que només així, des de la consciència, es pot aconseguir una millora real.

La convivència implica, en gran mesura, un treball constant entenent que la diferència és una font de riquesa. Es tracta d’un procés de construcció constant, plural i social, del qual tots som responsables.

L'Alberg de Manacor és un servei que presta la Fundació Trobada, amb el suport de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials que pertany al Consell de Mallorca.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada