diumenge, 4 de desembre del 2022

Presentació "Batecs de l'Alberg"

Sentida i musical presentació del Llibre “Batecs de l’Alberg”, editat per la Fundació Trobada

Ahir dissabte dia 3 de desembre, amb motiu de la commemoració dels 30 anys de la constitució de la Fundació Trobada per part de la família Garcia-Prohens, es va presentar el llibre “Batecs de l’Alberg”.

L’acte va tenir lloc a la sala d’actes de l’Associació Cultural s’Agrícola i va comptar amb la presència, entre altres personalitats, del Batle de Manacor D. Miquel Oliver.

La presentació va constar de tres parts: a la primera va prendre la paraula la Directora de l’Alberg Noèlia Hernández Garcia, que va parlar de la problemàtica de les persones sense sostre i la estigmatització que pateixen.

La segona part va ser un petit concert de piano que va oferir el Fundador de l’Alberg, coordinador i redactor del llibre José Leoncio Garcia Mallada, juntament amb Noèlia Hernández, Rafael Sansó i Aina Maria Llull, que va interpretar diverses obres de pròpia composició.

El Sr Garcia intervingué a continuació donant unes pinzellades del contingut del llibre que fa referència als precaris començaments de l’Alberg funcionant amb voluntaris i objectors de consciència, la remodelació de l’edifici de l’any 2009 i la definitiva professionalització del servei mitjançant el contracte amb el Consell de Mallorca de l’any 2013, millorat al l'any 2017.

Va finalitzar la seva intervenció amb la lectura de l'epíleg del llibre referit a l’estat actual de provisionalitat de la relació amb les Administracions Públiques ja que el contracte del Consell va finalitzar el mes d’abril de 2021 i s’està funcionant amb pròrrogues mensuals, ja que les dues convocatòries publicades del concurs pel servei d’Alberg de la Part Forana han estat desertes.

Finalment va prendre la paraula el Sr. Batle Miquel Oliver, contestant a la interpel·lació del Sr. Garcia sobre la possibilitat de municipalització del servei manifestant el seu recolzament a l’Alberg i que davant les dificultats que es puguin presentar, estaria disposat a seure i parlant-ne.

Dins aquestes dates de Nadal, va ser molt oportú el tancament de l’acte amb la interpretació un villancet original del pianista, obra de la seva joventut. 


 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada