divendres, 19 de maig del 2017

Excursió

Descoberta cultural per part dels usuaris de l'Alberg de Manacor

Abans de les deu del matí, l'hora de trobada, la majoria dels membres d'aquesta petita excursió ja s'esperaven a la porta de l’alberg de Manacor, que pertany a la Xarxa d'Inclusió Social de l'IMAS i que gestiona l'entitat Fundació Trobada. Aquesta vegada, tocava sortida cultural i coneixement del medi de la nostra ciutat.
Els objectius d’aquestes sortides amb usuaris del nostre centre són: coneixement dels espais de la ciutat de Manacor i rodalia per una inclusió social més completa, fomentar experiències positives que els recordin moments agradables de la seva vida i que reforcin la seva empatia.
Així, d’aquesta manera, dijous passat, vàrem escollir fer una petita descoberta cultural del centre de Manacor i arribar fins a la Torre dels Enegistes. Al llarg de la visita anàrem explicant els trets més importants i la seva història d’alguns indrets com la plaça de sant Jaume, el carrer de Ciutat, “Sa Bassa”, el carrer del Mercadal, la plaça de les Verdures, el carrer de ses Roques fins a arribar a la torre dels Enegistes, actual Museu de Manacor.
Una vegada al Museu, realitzàrem una petita visita pel casal, sales, clastra i jardins, això sí, tots es mostraren encantats sentint les explicacions del guia, que els explicava amb paciència tot allò refent a la torre del Enegistes i a les sales museístiques. A tots els agrada que estiguin per ells i els tractin com a qualsevol altra persona. I és que tots són homes i dones que han acabat vivint al carrer, però el seu passat és molt variat. Tot acabà amb una experiència molt positiva d’integració, coneixement de la cultura local i convivència en espais oberts urbans.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada