dimecres, 23 d’octubre del 2019

Tallers

Animada participació d'usuaris de l'Alberg de Manacor al taller de cohesió grupal


Dins les tasques periòdiques que duu a terme la Fundació Trobada, que gestiona l’alberg de persones sense sostre i que pertany a la xarxa d’inclusió social del Consell de Mallorca, hi ha uns tallers que promouen la formació dels usuaris del centre.

Un d’ells tingué lloc aquesta setmana dedicat a la cohesió grupal amb la finalitat d’analitzar les relacions entres ells, els problemes que inevitablement ocasiona la convivència de 25 persones dins un mateix centre i proposar pautes que facilitin aquestes relacions.

Pràcticament la totalitat dels 12 usuaris (homes i dones) presents tingueren el seu torn de paraules per exposar les seves opinions.

Dos temes centraren bàsicament la reunió: la col·laboració i la gestió de diferències entre usuaris. Quan es conviu amb altres persones amb cultures i ideologies diferents, cal una feina conjunta entre els diferents usuaris i professionals que estigui al servei de la inclusió i la convivència.

Les conclusions varen ser: fomentar el respecte mutu com a norma fonamental de convivència, la cura en l’ús del llenguatge quan ens dirigim cap als altres per no ferir els sentiments (perquè això sigui possible és necessari la comunicació i el coneixement de l’altre) i promoure la implicació dels usuaris en les tasques de l’alberg en funció de les característiques de cada persona.



 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada