divendres, 11 d’octubre del 2019

Visita del Mes

Maribel Servera, Mateu Xurí i Toni Llull, glosadors de Mallorca, visiten l'Alberg de Manacor

Emocionant aprenentatge compartit a través de la glosa

  Com cada mes, professionals i usuaris de l'alberg de Manacor, que pertany a la xarxa d'inclusió social del Consell de Mallorca, han pogut gaudir de la visita d’Octubre, la qual ha estat possible gràcies als Glosadors de Mallorca.

Tres integrants de l’Associació Glosadors de Mallorca, Mariabel Servera, Mateu Xurí i Toni Llull, varen venir a conèixer les instal·lacions i els serveis en general. A través de la seva visita varen poder comprendre millor la realitat de les persones que es troben en risc d’exclusió o exclusió social.

En haver acabat la visita, usuaris i convidats es varen poder conèixer a través de la glosa. A més de ser un taller molt interessant i divertit per tots els integrants, va resultar ser un emocionant aprenentatge compartit.

Els usuaris del servei varen descobrir un canal més de comunicació: la glosa. I quan es parla de comunicació, es refereix a aquella que és lliure però que no deixa de banda el respecte entre els iguals. Tot això es va extrapolar a la vida, a les formes de relacionar-se amb els demès. Molt allunyat del tema que es pugui parlar, hi ha uns sistemes bàsics de respecte i comunicació entre les diferents persones que formen part de la societat.

Maribel Servera va poder extrapolar la por, equivocacions o errors que poden ocórrer quan es fa una glosa davant el públic, a les situacions que ens posa la vida al davant. A vegades un s'equivoca, a vegades es viuen situacions complexes, però s’ha de recollir i guardar tot el que aporta aquell moment per aprendre i continuar ja que tota situació és momentània, no és permanent.

Mateu Xurí mitjançant una glosa final va intentar transmetre que han d’aprofitar el present i el moment que tenen per compartir amb més persones que es troben en la mateixa situació, unir-se a través de la glosa. Els va proposar poder trobar més moments de diversió com els d’aquell capvespre perquè al final són els petits moments de felicitat els que donen sentit al final del dia.

Finalment, Toni Llull, a través de gloses i reflexions, els hi va donar coratge per seguir endavant front diferents situacions adverses les quals exposaven els mateixos usuaris. Els hi va proposar que valorin i s’enriqueixin del que tenen al voltant i que s’empoderin i nodreixin de tots els recursos que estan al seu abast estant al present i deixant una mica de banda el passat.

La visita va acabar entre rialles, abraçades, mirades d’agraïment compartides i molta alegria.

Moltes gràcies als glosadors per la visita que ha donat molta llum i il·lusió per seguir!



 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada