dijous, 20 d’agost del 2020

Protagonistes de l'Alberg de Manacor (1)

D'usuari de l'Alberg de Manacor a xef de cuina d'un empresari d'àmbit internacional

Ordinàriament les notícies de premsa que surten de l’Alberg de Manacor tenen a veure més en problemes del usuaris, saturació, dificultats de funcionament, etc. Però no sempre és així i avui volem trencar aquesta dinàmica iniciant un secció que anomenem “Protagonistes de l’Alberg”  amb una notícia agradable, positiva i que omple de satisfacció a tot el personal que treballa a la Fundació Trobada. 

Un dels entrevistats a la secció de “Secrets d’una mirada” (13) de data 31 d'octubre del passat 2019 d’aquest blog ha telefonat per comunicar que roman a la Moraleja (Madrid) com a xef de cuina d’un empresari a gran escala d’origen àrab, amb contracte de treball en regla.

La seva germana que també treballa al ram de la restauració el va presentar a aquest empresari. Es tracta d’un comerciant proveïdor de peix a molts de països. La dona es marroquina i ell sudanès, i viatgen arreu del món amb vaixells propis transportant la mercaderia, inclús serveix a la Cadena Leading Hotels  a Usuaia, Terra de Foc (Argentina), on l'ex-usuari de l'alberg abans havia fet de cuiner. Actualment són afora i en properes dates viatjarà amb ells a Alemanya. 

S’ha desfet en lloances i agraïment a l’Alberg de Manacor per l’acollida que tingué després d’arribar a Manacor a peu des d’Artà plovent a bots i barrals, perquè sols no tenia ni diners per l’autobús.  

Ens diu que l’alberg ha estat per ell no només la solució a una situació desesperada sense cap sortida a curt termini. El més important és que ha estat una vertadera escola d’educació: havia aprés a conviure amb persones sense vincles personals ni familiars i a tractar-les amb respecte sense diferències de races, llengües, religions o nacionalitats. En concret i anecdòticament, ara s’aixeca del llit cada dia a la mateixa hora, l’hora d'aixecament de l’alberg. 

Repeteix que no oblida ni oblidarà mai tot el que va rebre de la Fundació Trobada i sempre tindrà un sentiment de gratitud cap a tots els professionals, patrons i demés personal auxiliar que es varen comportar meravellosament amb ell. 

Promet amb tota fermesa que un dia vindrà a Mallorca i com a testimoni d’agraïment ens convidarà a un dinar amb un menú de bell nou dissenyat per l'ocasió i exclusivament per ell. 

Repetim que no podem amagar la gran satisfacció que sentim quant escoltem aquestes paraules. Ens ajuda a superar les ordinàries i a vegades extraordinàries dificultats que comporta dur endavant un projecte com l’acollida permanent, dia i nit, de 25 persones, moltes en risc d’exclusió social o amb malalties mentals o xacres pròpies de l’edat.  

La millora del nivel de vida, l'èxit i la prosperitat dels que ens han acompanyat a l'alberg son igualment triunfs seus i nostres. 

Tant de bo que aquesta nova vida de L. es perllongui molt de temps perquè la seva qualitat personal i la professionalitat com a cuiner s’ho mereixen.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada