dimarts, 7 de maig del 2019

Memòria 2018

Publicada la Memòria General 2018 de la Fundació Trobada

Recentment s’ha editat la Memòria General de l’any 2018 de la Fundació Trobada, que compren la descripció de les activitats dutes per la Sal d’Art i Cultura, Alberg de persones en risc d’exclusió social, Cooperació Internacional a Paraguai, Notícies publicades al Bloc i Altres iniciatives i activitats.

1. Sala d’Art i Cultura: Des del mateix dia de la inauguració de l’edifici del grup d’empreses Garcia-Prohens al passeig Ferrocarril de Manacor, es va destinar la tercera planta del mateix per fer distintes exposicions de pintura, escultura, ceràmica i arts manuals de reconeguts artistes de tots els indrets, però també es va fer per donar la oportunitat als nous valors que comencen. Així mateix, aquest espai també s’empra per realitzar cursos, conferències, taules redones, presentació de projectes ... Tot des d’una perspectiva formativa, cultural o social.

2. Alberg de persones en risc d’exclusió social. Els usuaris atesos durant 2018 ha estat de 80 persones, del quals el 82,50% son homes i el 17,50 son dones amb un 9,25% d’augment sobre l’any anterior que varen esser 74 persones.

Les edats de les persones acollides oscil·la entre els 18 i els 65 anys, essent la mes freqüent la que va dels 40 als 60 anys.

En quant a la procedència, 31 han estat espanyols (Balears i Andalusos els més nombrosos), 29 del Marroc, 8 de Sud-amèrica, 7 de Unió Europea i 5 d’altres països africans.

El temps d’estada a l’Alberg es distingeix entre curta (menys de 60 dies perquè troben feina o s’en van de Manacor) i llarga (més de 60 dies per motius de pobresa extrema, manca de suport social, familiar i/o salut, addiccions, aturats de llarga durada o població estrangera indocumentada): el total d’usuaris de curta estada ha estat de 35 amb una mitjana de permanència de 27,43 dies i els d llarga estada de 45 amb una mitjana de permanència de 172,71 dies.

3. Cooperació Internacional a Paraguai. La tasca de suport a Paraguai de la Fundació Trobada ha continuat amb el programa de beques per facilitar als joves de San Roque González de Santa Cruz accedir a l’educació superior o formació professional.

El nombre d’universitaris beneficiats durant l’any 2018 ha estat de 46, a més de 3 informàtics i 3 en formació professional, amb uns estudis tan variats com dret, administració d’empreses, comptadoria pública, farmàcia, enginyeria civil, psicologia, arquitectura, etc. Alguns han arriat arribat a ser mestres i eduquen amb el coneixement, l’exemple i l’entusiasme.

4. Bloc de Notícies. Des del mes d’agost de 2014 es publica un bloc de notícies sobre les activitats que es desenvolupen dins els distints projectes de l Fundació Trobada, com el moviment mensual d’usuaris, descripció dels diferents tallers que es practiquen, donatius en espècie, experiències de persones acollides amb el títol genèric de «Secrets d’una mirada», el visitant del mes, etc. Es pot visitar a questa pàgina http://fundaciotrobada.blogspot.com.es/

5. Altres iniciatives i activitats
Dins aquest apartat es poden incloure presentacions de les activitats de la Fundació a centres educatius com la Salle, CP Es Canyar, Sant Francesc d’Assis, IES Manacor, Montisions de Palma; entrevista de la Revista Cent per Cent a la Directora Noelia Hernández; visites dels Alumnes de Rafa Nadal Academy i Consellera de Benestar Social del Consell de Mallorca, Premi Popular atorgat per Radio Popular (COPE) a la Fundació Trobada.































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada