dijous, 9 d’abril del 2020

Sa Murtera

Nou espai de l'Alberg de Manacor per les persones sense sostre

 Fa uns dies, una servidora, en qualitat de directora de l’alberg de persones sense sostre de Manacor, que pertany a la xarxa d’inclusió de l’IMAS, vaig contactar amb els responsables de l’Ajuntament, Miquel Oliver i Carme Gomila per presentar la possiblitat d’habilitar algun nou espai per solucionar dues problemàtiques existents en l’Alberg de la Fundació Trobada: algunes dificultats de convivència i poder respectar les mesures de seguretat imposades per la situació actual del COVID-19 (poder respectar la distància de seguretat entre usuàries i usuaris, poder oferir aïllament en cas de que es presentas algun cas de simptomatologia, etc).

 La intenció era avançar-nos a una situació que després fós impossible d’abordar-la.

L’Ajuntament va oferir l’antiga escola rural de Sa Murtera, i es van posar en marxa per poder fer el desplaçament de 9 usuaris cap al nou espai.

L’IMAS va coordinar un contacte d’un grup hoteler de Sa Coma que feu una donació de 10 matalassos. La Brigada de l’Ajuntament va anar a cercar-los i va fer la mudança de tot el material cap a Sa Murtera, varen netejar el centre i varen coordinar amb Protecció Civil el desplaçament dels 9 usuaris que es van fer amb diverses furgonetes cedides per Aproscom.

 Tot això en 24 hores.

Fundació Trobada, ha duplicat els seus esforços per poder donar cobertura als dos centres que actualment poden oferir les garanties sanitàries que requereix la situació.

Actualment, feiem una crida per aconseguir mascaretes de tela pels usuaris i també es necessiten voluntaris professionals (psicòlegs/ues, infermers/es, educadors/es...) per poder donar reforç a l’equip de l’entitat que actualment està saturat.

Hem de seguir garantint la seguretat de totes i tots, i amb l’implicació i l’ajuda d’Administracions i de la ciutadania és possible!


Noelia Hernández García 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada