dijous, 3 de desembre del 2020

Donatiu

Un matrimoni dona sacs de llenya per alleujar el fred als usuaris de l'Alberg de Son Talent

Un matrimoni que prefereix mantenir-se a l’anonimat ha donat uns sacs de llenya per a la foganya de les Cases de Son Talent habitades actualment per 8 usuaris de l’Alberg de la Fundació Trobada de Manacor. 

S’acosten dies de fred i s’agraeix que hi hagi persones que se'n recordin dels qui no tenen possibilitat de gaudir de la calentor física necessària, si no també de la calor humana. 

Homes i dones que manquen d’habitatge, de feina i de família que les aculli, si a més pateixen fred, han de trobar llarguíssimes les hores d’aquest hivern que s’acosta. 

Un poc de llenya pot alleujar el fred, i es reitera l’agraïment però, i la manca de calor humana com es pot alleujar? 

És ben conegut l'efecte analgèsic que pot tenir per a un nen la besada de la seva mare. Diversos estudis demostren que la tendresa i el tacte ajuden a disminuir l'estrès, l'ansietat i el dolor. 

Generalment li donem poca importància a aquestes “medicines” gratuïtes, però establir un contacte pròxim i càlid amb una altra persona ofereix grans beneficis tant per a la salut física com mental. 

Els adults a més de satisfer unes necessitats fisiològiques bàsiques, existeix una necessitat igualment important: sentir proximitat afectiva. És possible connectar amb una altra persona a través de la mirada, la paraula i l'escolta, el tacte i fins i tot el gust i l'olfacte. Els sentits obren una porta que afavoreix la comunicació. 

El foc de llenya ajuda a encalentir el cos i anivellar la necessària temperatura mitja del cos, però quin foc por anivellar la fredor humana? 

Virgínia Satir, pionera de la teràpia familiar, solia dir: “El contacte afectiu és a les relacions com la respiració al manteniment de la vida”. 

A qualsevol moment es pot triar entre la distància, la desconnexió, o anar més enllà de les nostres fronteres per a connectar amb la realitat de l'altre. 

Quan flueix aquesta calor humana les defenses artificials que s’aixequen,  s'afluixen i es poden sentir pròxims i reconfortats. 

Existeix al nostre abast un recurs summament econòmic a l'una que efectiu: establir contacte humà. 

Algú pot donar unes dosis de contactes humans per aquelles persones que ho necessitin?.



 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada