divendres, 18 de desembre de 2020

Recaptació conjunta

La Fundació Trobada a la taula de recaptació conjunta amb l'Ajuntament, Caritas i Creu Roja

Aquestes entitats han fet aquest dimecres passat una crida perquè totes aquelles persones que ho desitgin facin una donació per el recapte d’aliments i de productes sanitaris a benefici d’aquestes tres entitats socials. 

Es tracta d’una iniciativa conjunta amb els centres educatius del municipi de Manacor, que s’organitza cada any per Nadal. 

 Així, a tots els centres educatius del municipi – públics, concertats i privats i de tots els nivells educatius – hi ha contenidors habilitats per rebre aquests productes fins dia 23 de desembre, el darrer dia lectiu abans de les festes. Cal destacar que tots els productes que es recaptin es repartiran entre la Fundació Trobada, Càritas Manacor i Creu Roja Manacor segons les seves necessitats. 

«La crisi de la Covid-19 ha convertit en essencial tot allò que era invisible, per això avui hem volgut comptar amb aquestes tres entitats tan importants per al municipi», ha destacat la delegada de Serveis Socials, Carme Gomila. «Durant aquests 10 mesos de pandèmia hem fet feina colze a colze amb les entitats, és una crisi molt dura, i per això enguany volem donar més importància que mai a aquesta campanya, que fa molts d’anys que es fa, però que enguany és més essencial que mai donar-li visibilitat», ha afegit. 

Des del departament de Serveis Socials de Manacor es fa feina amb l’objectiu de repensar i evolucionar cap una mirada més inclusiva, comunitària i empoderadora, «però malauradament amb la crisi actual causada per la Covid-19, inevitablement hem d’atendre les necessitats més urgents», ha explicat Gomila. 

A la roda de premsa, la treballadora social de Càritas Manacor, Rosa M. Lladó; el coordinador de Creu Roja Manacor, Mateu Ballester; i la directora de la Fundació Trobada, Noelia Hernández han coincidit en la urgència de la situació actual i de l’augment de les demandes que han rebut d’ençà de la declaració de l’Estat d’alarma. Les demandes prioritàries a Manacor són, com a la resta de l’illa, d’alimentació, d’habitatge, de feina i d’informació. 

En la Fundació Trobada, que dona el servei d'alberg a Manacor, Hernández va assenyalar que «la llista d'espera actual ronda les 30 persones, quan abans de la pandèmia era d'entre 5 i 10 persones». L'alberg compta amb 25 places. 

Els representants de les entitats socials van coincidir a afirmar que la crisi del coronavirus provoca la «cronificació dels casos perquè el procés d'accés al món laboral també s'alenteix», segons Hernández. 

Es demana a les persones que vulguin fer una donació que, en cas de dur aliments, aquests no siguin frescs. Pel que fa als productes d’higiene, des de la Fundació Trobada han insistit en la necessitat de sabó, desodorant, pasta de dents, compreses higièniques, raspalls, etcètera. 

 

Cap comentari:

Publica un comentari