divendres, 18 de novembre del 2022

Iniciativa legislativa

Iniciativa legislativa popular demanant iniciar un procediment de regularització extraordinària de persones immigrants

Segur que coneixes a persones que procedeixen d’altres països. Potser viuen en el teu edifici i són els teus veïns, o cuiden dels teus pares ja majors, o dels fills d’algun dels teus amics. O és possible que sigui un familiar, perquè hagis format una família amb ell o amb ella, o perquè sigui la parella d’algun dels teus parentsAquestes persones ja formen part de la societat i contribueixen a enriquir-la. Treballen i paguen impostos. No obstant això, els seus drets no sempre estan reconeguts. 

Les vies per a obtenir una autorització de residència i / o treball, no són senzilles. I una vegada obtingudes, és fàcil que aquestes persones la perdin. Quan això ocorre, es troben en situació administrativa irregular. I això implica no poder obrir un compte bancari, signar un contracte de treball, llogar un habitatge o anar al metge. 

I això és així per la Llei d’Estrangeria vigent. 

Per això, s’ha posat en marxa una iniciativa legislativa popular. Les nostres signatures són molt importants, perquè si reunim les suficients, 500.000, podrem trucar a la porta del Congrés i demanar als diputats, que, en aquest cas, modifiquin la Disposició Transitòria Primera de la Llei orgànica 4/2000 d’11 de gener, sobre drets i llibertats dels estrangers a Espanya i la seva integració social. El que demanem amb aquesta modificació és que es realitzi una regularització extraordinària de persones immigrants, en concret: que el Govern, mitjançant Reial decret estableixi, en el termini de 6 mesos, un procediment per a la regularització dels estrangers que es trobin en territori espanyol abans del dia 1 de novembre de 2021. 

Si ets ciutadà o ciutadana espanyola i major d’edat, la teva signatura és la teva manera de participar. 

Si vols signar i conèixer més sobre la iniciativa legislativa pots fer-ho en: 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada