dijous, 1 d’octubre del 2020

Entrevista a IB3 Televisió

 Vint-i-nou persones en llista d'espera a l'Alberg de Manacor: "s'ha de fer qualque cosa, mos hi hem de seure"

Dilluns passat dia 28 Aina Maria Llull Sureda, psicòloga i coordinadora de l’Alberg de Manacor fou entrevistada a l’espai dels horabaixes “Cinc dies” d'IB3 Televisió que dirigeixen Jaume Noguera i Marta Garau, amb motiu de la crisi ocasionada per el Covid-19. 

A la pregunta de la periodista Melani Osuna sobre la saturació de l’Alberg, Aina contesta que “els darrers mesos hi ha hagut un augment significatiu de llista d’espera, pensant que el col·lapse arribaria més endavant, però ja ho tenim damunt, perquè 29 persones en llista d’espera és molt més del que nosaltres podem oferir i realment es preocupant. La situació es cronifica perquè els processos son molt llargs tant per contactar amb les Administracions Públiques com per les places de l’alberg ja que fins que no hi una baixa, no hi pot entrar un altre”. 

Preguntada sobre els perfils del usuaris de l’alberg, contesta que “amb motiu de la pandèmia els perfils han canviat molt, s’estan donant una perfils d’usuaris nous que no s’havien donat mai.” 

Essent l'únic alberg de la part forana de Mallorca i l’augment tan significatiu de la demanda tan la periodista com l’entrevistada convenen en que “s'haurà de fer qualque cosa, mos hi haurem de seure”. 

“I no es tracta de donar els serveis bàsics -conclou Aina Maria- si no d’acompanyar-los i que puguin sortir d’aquesta situació lo més ràpid possible, en tots els nivells possibles. En la situació actual, això exigeix molt més esforç de part nostra d’acompanyament. I ja no només dels qui estan aquí, si no també dels qui estan esperant per entrar i això requereix també molta coordinació entre entitats” 

A la tertúlia del proma "Cinc dies" que segueix a l’entrevista d’Aina, la periodista Lola Sampedro diu que “en els moments actuals ja no val la improvisació, hauria d’haver unes ajudes i tinc la sensació que es comencen a acabar els diners de les arques públiques”. 

L'altre tertulià Fernando Talens manifesta la seva sorpresa de que Manacor sigui l’únic centre de tota la part forana de Mallorca, sorpresa que va ser compartida per la presentadora Marta Garau i també per Lola Sampedro. 

Talens afegeix “vull fer la reflexió de que dins els pobles hi ha una solidaritat que no existeix segurament a les ciutats. Els pocs pobles que jo conec es impensable que una persona no tingui allà on dormir, sempre hi ha qualcú que persones que tenen un habitatge fora utilitzar i pot ser que els Ajuntaments hagin fet una mica de deixadesa per falta de pressió o per falta de necessitat Era impensable que si ens haguessin demanat que quants de centres hi ha a la part forana de Mallorca, jo no hagués dit un, hagués dit un a cada comarca”.  

Lola confirma la seva opinió de que hi ha hagut improvisació: “des de fa sis mesos saben que se estava dient que això estava per passar i realment ha passat”. 

Marta conclou amb el que deia Aina Maria Llull a l’entrevista: “s’ha de fer qualque cosa, mos hi haurem de seure”.

Entrevista Aina M. Llull a IB3 Televisió (28.09.2020) 


 



 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada