dilluns, 24 d’abril de 2017

25è Aniverari (3)Brillant commemoració del 25è Aniverari de la Fundació Trobada

El passat dissabte dia 22, l’Església de Sant Vicenç Ferrer de Manacor, plena d’assistents, fou el marc escollit per commemorar el 25è Aniversari de la Fundació Trobada.


L’acte fou presidit pel President del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat i el fundador José L. García Mallada, acompanyats per la Consellera del Govern Balear Fina Santiago, la Presidenta de l’IMAS Margalida Puigserver i per part de l’Ajuntament de Manacor la Tinent-Balte Catalina Riera i la regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de Manacor Maria Bel Bauçà. També ocuparen el primers bancs la resta de patrons de la Fundació Trobada i regidors de l’Ajuntament.


La Presidenta de la Fundació María José García inicià l’acte donant la benvinguda a tots els presents. Prengué la paraula en primer lloc la directora-gerent Noelia Hernández que exposà aspectes tècnics de l’Alberg per persones sense sostre, principal objecte social de la Fundació, com la tipologia, nacionalitats i distints aspectes del usuaris i dels serveis que es s’han prestat i que es prestaran a continuació, com el servei 24 hores.


Parlà després el membre del patronat i Fundador José L. García Mallada que va fer una exposició històrica de les distintes etapes, creació, desenvolupament, professionalització, remodelació i ampliació dels serveis, així com la relació, a vegades tortuosa, amb les administracions públiques i que finalment han reconegut la transcendent tasca de la Fundació en la prestació del servei d’acollida a Manacor, Comarca i Part Forana de Mallorca. La intervenció ocupà principalment l’apartat destinat als agraïments a tots el que han col·laborat amb la Fundació: benefactors, voluntaris, objectors de consciència, simpatitzants, treballadors i de una manera especial al Patrons, la seva dona Margalida Prohens i sobre tots al seus fills que han col·laborat generosament fent renúncia al que hagués pogut esser una part del seu cabal hereditari.


Parlarem seguidament la Regidora de l’Ajuntament de Manacor, Maria Bel Bauçà, la Consellera Fina Santiago i darrerament el President del Consell Miquel Ensenyat que tots reconegueren la importància del servei d’acollida nocturna temporal com a servei essencial, descentralitzat de la capital, a prop dels ciutadans. Confirmaren el seu compromís de continuar recolzant la iniciativa privada, que arriba on la Administració no ho pot fer i agraïren  la tasca feta aquests 25 anys per la Fundació.


Finalitzà l’acte amb un concert d’orgue, on s’estrenaren obres de compositors de tres generacions diferents, entre els que hi era el fundador José L. Garcia (1941), Xavier Gelabert (1976) i Guillem Riera (2003).


Mereix menció especial l’obra de Xavier Gelabert «Anava despullat» sobre text de l’evangelista Mateu, encarregada expressament per la Fundació per a la commemoració d’aquest 25è Aniversari i que expressa moments de la tensió emocional que produeix la distància que separa la gent que ho té gairebé tot de la que no té gairebé res i que evoca l’objecte de la Fundació amb l’alberg que pretén pal·liar aquesta distància.


Finalment el Claustre del Convent reuní els assistents en un agradable piscolabis, que va anar a càrrec de l’Ajunament, cosa que agraïm sincerament.
Representants del Patronat de la Fundació, de l'Ajuntament de Manacor, del Consell de Mallorca i del Govern de les Illes Balears.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada