dilluns, 24 d’abril del 2017

Premsa Local (17)

Els setmanaris locals destaquen l'estrena musical amb motiu del 25è Aniversari de la Fundació Trobada

Quatre obres musicals s'estrenaran al concert previst per aquest dissabte dia 22, amb motiu de celebrarar-se el 25è Aniversari de la Fundació Trobada.

La curiositat estreba en que les quatre obres pertanyen a tres compositors de tres generacions diferents.

José L. García Mallada (1941), membre del patronat de la Fundació Trobada, estrena "Comunió", una de les sis peces de que consta la Suite Litúrgica, i "Minuet" de la Suite de Danses.

Xavier Gelabert (1976), estrena "Anava despullat", una obra per a orgue, electrònica i recitador (amb el paper de l'evangelista Mateu). Aquesta obra ha estat encarregada per la commemoració del 25è Aniversari de la Fundació Trobada, que pertany a xarxa d'inclusió del Consell de Mallorca. 

Es de estacar que les lletres de "fundació trobada" és el patró generador de combinacions de sons que la cinta electrónica mostra, però a la vegada treballa sobre una obra de Cristóbal de Morales que crea un punt de tensió necessari per a mostrar la distància entre la gent que ho té gairebé tot, de la que no té gairebe res.

Guillem Riera (2003), alumne de Xavier Gelabert, s'inicia  en tasca de compositor amb l'estrena del seu "Estudi per a orgue op. 1", obra basada més en les matemàtiques combinatòries que en la pura estética.

Nofre Morey Munar, Bárbara Durán (orgue a tres mans) i Jaume Obrador com a recitador seran els intèrprets d'un concert que encara té regust a Pasqua Florida.

Axí recullen la notícia la Premsa Local.
"Manacor Comarcal"

"Cent per Cente"

"7Setmanari"



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada