divendres, 6 de novembre del 2020

Coronavirus (2)

Després del confinament de deu dies a un Hotel de Lucmajor, els usuaris de l'Alberg tornen a romandre a Manacor

Davant la pandèmia que es pateix arreu del món des del mes de març passat, sovint es comentava tant per part dels usuaris com del professionals i patrons de la Fundació Trobada que el col·lectiu de 25 persones que viuen a l’Alberg no hagués hagut cap contagiat del coronavirus donat que durant tot el dia era freqüent l’entrada i sortida del centre dels residents. 

Efectivament el que no es desitjava va succeir quant un dia un dels usuaris va manifestar havia tingut molt de mal de cap i havia anat a l’Hospital. Allà li feren la prova PCR i, el que sospitaven, va donar positiu. 

Al poc temps l’usuari contagiat va rebre la cridada telefònica confirmant-li el diagnòstic, el que va suposar que s'aixequessin totes les alarmes, perquè poc temps després el mateix centre va rebre la cridada de l’Hospital de Manacor per informar del diagnòstic als professionals responsables i la necessitat de la pràctica d’una prova massiva de PCR a la resta d’usuaris i treballadors de l’Alberg. 

Al dia següent de bon mati s’inicià la pràctica de la prova i la conseqüent ordre de confinament a un Hotel de l’Arenal de Llucmajor, trasllat que es dugué a terme amb ambulància en distints torns, a partir de les 14 hores del mateix dia. El confinament a l’Hotel havia de tenir una durada mínima de deu dies. 

La estància a l’Hotel,  que ha estat gestionada per l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Centro Covid per a persones vulnerables i personal sanitari, ha tingut totes les comoditats, assistència i serveis propis d’aquets establiments, atencions que els usuaris agraeixen, encara que han enyorat la llibertat per mor del confinament que preceptivament havien de respectar. (fotos més a baix)

A l’hotel també hi havia usuaris procedents d’altres albergs i un equip format per professionals procedents dels mateixos que en tot moment estaven pendents d’ells no només telefònicament, si no també amb visites presencials per a conèixer d'a prop el seu estat de salut i les seves necessitats. 

Un servei tan senzill i ordinari com la compra de tabac va esser prestat per les professionals de Manacor Aina Maria Llull i la directora de la Fundació Noelia Hernández, que es traslladaren a Llucmajor a visitar personalment els usuaris.  

Des del dilluns dia 2 d’aquest mes de novembre tornen a romandre tots a l’alberg de Manacor, bons i salvats, sense que ningú dels hostes hagin tingut símptomes que ocasionés preocupació, i han recuperat la llibertat i iniciat de bell nou la normalitat. 

La Fundació Trobada agraeix sincerament a tots els usuaris el seu correcte comportament durant la estància i confinament a l’hotel de Llucmajor i recomana seguir amb l’acompliment rigorós de les normes sanitàries vigents: a més de les tre "emes" mascareta, metre i mans, desinfecció de les sabates a l'entrada. 


  



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada