dimecres, 16 d’abril del 2025

586kg d'Aliments per la Fundació Trobada

 SOLIDARITAT


Ahir vam tenir l'oportunitat de participar en un acte organitzat pel Col·legi de Sant Francesc de Manacor, un esdeveniment ple de solidaritat i compromís social. L'objectiu era clar: aconseguir 700kg d'aliments per al nostre alberg. 

L'acte va ser un gran exemple de treball en equip, col·laboració i generositat. Durant l'esdeveniment, Noelia Hernández, directora de la Fundació Trobada, va donar un discurs agraïnt la generositat demostrada i recordant la tasca que duim a terme i l'impacte que tenen aquestes iniciatives per les persones usuàries de l'alberg. 

El resultat final va ser molt positiu: es van aconseguir 586kg d'aliments! Tot i que no es va arribar a l'objectiu inicial, aquest resultat és un gran èxit i demostra que, amb la unió i l'implicació de tothom, podem aconseguir fites importants.

Volem agrair de tot cor a tothom qui ha fet possible aquest esdeveniment, ja sigui amb la seva presència, les seves aportacions o la seva difusió. Cada acció compta, i aquest acte ha demostrat que junts podem fer una gran diferència.

Un cop més, moltes gràcies per la vostra implicació i solidaritat! 

Recordem que el servei de l’Alberg de Manacor de la Fundació Trobada és l’acolliment de persones en risc d’exclusió social per a la Part Forana per conveni amb l’Institut d’Afers Socials del Consell de Mallorca.
 









divendres, 11 d’abril del 2025

JORNADES DE PORTES OBERTES

 

Jornada de portes obertes de les empreses d'inserció del Llevant i Sud de Mallorca

El passat 28 de març vam participar a les jornades de portes obertes de les empreses d’inserció del Llevant i Sud de Mallorca.


Aquesta jornada va ser organitzada per la Xarxa d’Economia Alternativa i Solidària REAS Balears i per l’Associació Illes Balears Empreses d’Inserció (AIBEI). Durant el matí vam visitar les instal·lacions de les diferents empreses d’inserció i vam poder intercanviar dubtes sobre circuits d’accés i itineraris.

En concret, vam conèixer les instal·lacions de les delegacions de Deixalles de Felanitx, Manacor i Capdepera. I, per altre banda, la botiga de Moda Re- de Càritas, úbicada a Manacor i que gestiona Eines x inserció.

Finalment, es va realitzar una xerrada a càrreg de Benfet Serveis i Manteniment, l'empresa d'inserció de jardineria de Projecte Home, i de l'empresa d'inserció de Deixalles. 

Va ser una jornada molt nutritiva que ens ha ajudat a conèixer els diferents projectes de cada una de les empreses i com poden les persones usuàries del nostre alberg beneficiar-se d'elles. I, a més a més, poder enfortir i millorar la col·laboració entre les diferents entitats que treballam amb col·lectius vulnerables. 

A continuació, podeu trobar un replec de fotografies de les jornades: 





Recordem que el servei de l’Alberg de Manacor de la Fundació Trobada és l’acolliment de persones en risc d’exclusió social per a la Part Forana per conveni amb l’Institut d’Afers Socials del Consell de Mallorca.


dimarts, 1 d’abril del 2025

Compartint realitats per trencar estigmes

JORNADES DE SENSIBILITZACIÓ 

Aquest mes, des de l'alberg per a persones sense llar de la Fundació Trobada , hem tingut la sort de poder compartir una jornada molt especial amb els/les alumnes del Col·legi de Sant Francesc. Vam tenir l'oportunitat de dur a terme una sèrie de xerrades de sensibilització amb l'objectiu de conscienciar als més joves sobre la realitat de les persones sense sostre i les dificultats que moltes vegades són invisibles per a la societat.

En aquesta jornada, vam poder comptar amb diferents persones usuàries i ex-usuàries de l’alberg, per tal de que els/les alumnes poguessin conèixer de primera mà el que suposa viure al carrer, les causes de l'exclusió social i, sobretot, la importància d’escoltar i comprendre les persones que passen per aquestes situacions. Un dels punts més destacats va ser parlar sobre la importància de trencar els estigmes i prejudicis que sovint acompanyen les persones sense llar.

Des d'aquí volem agrair a tot el personal del Col·legi de Sant Francesc per la seva acollida i a tots els alumnes pel seu interès i implicació.

Recordem que el servei de l’Alberg de Manacor de la Fundació Trobada és l’acolliment de persones en risc d’exclusió social per a la Part Forana per conveni amb l’Institut d’Afers Socials del Consell de Mallorca.





dimecres, 19 de febrer del 2025

TALLERS

 

A l’Alberg de Manacor s’imparteixen tallers per a l’oci i formació de les persones usuàries

L’objectiu de la Fundació Trobada des del moment de la creació de l’Alberg de Manacor, no s’ha limitat a la prestació als seus hostes del serveis essencials com són l’acolliment, dormitori, servei de menjador, bugaderia i els demés serveis d’assessorament personal.

També s’han incorporat altres activitats d’oci i formació com són tallers per a la recerca de treball, classes de castellà, un horabaixa de jocs de taula, manualitats, cinema, tallers d’integració social i d’elaboració de CV.

Els responsables d’aquestes activitats són els monitors en plantilla contractats per la Fundació i les persones usuàries interessades trien lliurament la matèria que més les interessa.

A la fotografía adjuntes a aquesta finestra es pot veure un exemple de taller de classes de castellà. 

És intenció de l’Alberg procurar que l’estància sigui la més agradable possible dins un clima de companyonia i familiaritat i que els usuaris ho conservin, ho transmetin i ho puguin recordar durant molt de temps.

El servei de l’Alberg de Manacor de la Fundació Trobada és l’acolliment de persones en risc d’exclusió social per a la Part Forana per conveni amb l’Institut d’Afers Socials del Consell de Mallorca.

 








dimarts, 21 de gener del 2025

TREBALLS A LA COMUNITAT

La Fundació Trobada acull a persones per a l’acompliment de penes privatives de drets

Fa estona que la Fundació Trobada acull a persones que han estat condemnats a penes de Treballs en Beneficis de la Comunitat (TBC) a les quals realitza el pertinent seguiment i control de les hores i tasques realitzades i que posteriorment trasllada convenientment la informació a l’Administració una vegada consumit el període de temps establert.

La pena de treballs en benefici de la comunitat està dins de les privatives de drets, no de llibertat. El subjecte imputat té l'obligació de complir labors sense compensació econòmica durant un període de temps establert.

Aquestes tasques d'utilitat pública assignades es vinculen amb el delicte comès pel qual s'imposa la pena. La persona ha d'acceptar de manera expressa aquesta pena i el seu incompliment pot derivar en el delicte de trencament de condemna.

Els treballs en benefici de la comunitat poden esser: reparació de danys, de suport o assistència i de reeducació o participació en tallers de temàtiques d'interès social.

Com exemples d’aquests treballs es poden posar:  col·laboració en menjadors socials, participació en activitats culturals, tasques de manteniment i neteja, assistència a persones amb necessitats especials, acompanyament a persones majors, treballs en protectores d'animals i altres tasques administratives.

Les activitats tenen característiques especials, com que
han de ser d'utilitat pública i en cap cas el treball assignat pot atemptar contra la dignitat del subjecte afectat.
El subjecte imputat té l'obligació de complir labors sense compensació econòmica durant un període de temps establert.

El penat te l’opció de triar la institució, empresa  o servei allà on vulgui desenvolupar les feines i entre aquestes també triar aquella per la qual es senti més capacitat.

També es comptarà amb la protecció de la Seguretat Social que correspon als subjectes que han estat sancionats per la legislació penitenciària al lloc de treball i temps assignat. El penat té el dret d'absentar-se al seu lloc de treball amb causa justificada. Les incidències que puguin produir-se han de ser notificades oportunament a l’Administració.

S’ha de dir en honor a la veritat que generalment les persones acollides acompleixen fidelment amb les tasques assignades sense que s’hagin produït incidències rellevants durant el desenvolupament del pla d’execució, així com de la finalització del mateix.

És oportú recordar que La Fundació Trobada no es limita a prestar als seus usuaris l’acolliment, alimentació, assessorament i la resta dels serveis propis de l’Alberg, així como tallers de distintes matèries. També presta aquest servei a l’Administració penitenciària a plena satisfacció.

El servei de l’Alberg de Manacor de la Fundació Trobada és l’acolliment de persones en risc d’exclusió social per a la Part Forana per conveni amb l’Institut d’Afers Socials del Consell de Mallorca.

divendres, 10 de gener del 2025

JUBILACIÓ

 

Un comiat ple d’agraïment i admiració


El passat 20 de desembre, la Fundació Trobada va viure un moment molt especial: l’acte de jubilació de Rafel Sansó, una figura imprescindible en la història del nostre alberg per a persones sense llar. El servei d’Alberg per a la part Forana és una prestació de la Fundació Trobada de Manacor per concessió administrativa del Consell de Mallorca.

L’esdeveniment va ser un homenatge càlid i emotiu, on es va reconèixer la seva trajectòria i agraïr la seva tasca. Durant l’acte, es van compartir records, anècdotes i, sobretot, moltes paraules d’agraïment.

Sempre disposat a escoltar, acompanyar i oferir una mà amiga, Rafel va demostrar que l’empatia i la solidaritat són eines poderoses per canviar vides.

Encara que trobarem a faltar la presència de'n Rafel en el dia a dia de la Fundació, li desitgem una jubilació plena d’alegries i noves experiències. 

Per acomiadar-nos, li vam entregar una placa conmemorativa, un símbol senzill però ple de significat, perquè sempre recordi la seva segona família: la Fundació Trobada.

Gràcies per tot, Rafel.