dimarts, 28 d’octubre del 2014

Projecte de Salut buco-dental



UNA BOCA SANA, UN SOMRIURE DIGNE !”


El projecte “Una boca sana, un somriure digne!” va néixer de la reflexió sorgida entre els professionals de la Fundació Trobada i alguns usuaris de l’alberg de persones sense sostre de Manacor. Fa anys que, tant usuaris com professionals i voluntaris del centre, detectem que existeix una relació problemàtica entre salut bucodental i la manca de recursos econòmics.
Ens trobem amb casos de persones que estan en edat laborable i tenen un perfil de reinserció sociolaboral però que no poden atendre les seves necessitats de salut bucodental per les dificultats econòmiques que estan passant en aquests moments de crisi. Això complica les entrevistes de feina, la relació entre iguals i va minvant la seva autoestima de mica en mica.
Per aquest motiu, l’any passat varem posar en marxa una iniciativa enfocada a abordar aquesta problemàtica. El primer pas va consistir en una recaptació de fons per poder oferir als usuaris de l’alberg la possibilitat d’una revisió i higiene bucodental així com un tractament més específic pels casos més urgents.
Artistes ben reconeguts com Catalina Julve, Julio Balaguer i Llorenç Femenies han col·laborat amb aquest projecte. El dia 1 de desembre de 2013 es va inaugurar, a la sala d’art i cultura de Fundació Trobada a Manacor, una exposició de les seves obres baix el lema “Una boca sana, un somriure digne”, i varen oferir donar una part important de la recaptació de les ventes a benefici d’aquest projecte.
El Dr. Andreu Mesquida també es va oferir a col·laborar en aquest projecte. Va ser l’especialista que ha valorat i duit a terme els tractaments i revisions de les persones més afectades per aquesta problemàtica. El Dr. Mesquida no va treure cap benefici de la seva tasca, només s’ha hagut d’abonar els materials necessaris per poder fer els tractaments als usuaris.
A dia d’avui, tres persones usuàries de l’alberg de persones sense sostre de Manacor han estat els beneficiaris d’aquesta iniciativa i han pogut rebre tractament a les seves necessitats bucals.
Altres empreses varen col·laborar i varen fer que aquest projecte hagi estat possible, per això també fem un especial agraïment al bar Vermut de Manacor, la impremta Leo i el grup d’empreses Garcia Prohens.
Moltes gràcies per la vostra col·laboració!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada