divendres, 12 d’abril del 2019

IB3 Televisió

La Fundació Trobada al programa d'IB3 "Els dematins"

El passat dilluns dia 8 d’abril IB3 va emetre una breu entrevista a José L. García Mallada dins el programa «Els dematins» sobre l’Alberg de Manacor que gestiona la Fundació Trobada.

Després d’una sèrie de consideracions que feu la presentadora sobre l’estat de saturació que pateix el servei des de fa alguns mesos, aquest va ser el contingut de l’entrevista:

-Quin temps fa que l’alberg de pateix aquesta saturació?

- Aproximadament deu fer sis o set mesos que estem amb aquesta situació que no podem acollir a aquestes persones que ho demanen i hi ha una llista d’espera que està augmentant de mes en mes.

-Per què s’ha arribat en aquesta situació?

-Ses causes son múltiples. Darrerament hi ha un número important de magrebís que venen no sé si cridats per ventura per sa demanda de feina que hi pot haver de cara en es turisme o no sé per quins altres motius però de fet es que darrerament ha augmentat de persones sobre tot de països extracomunitaris.

-Ara mateix disposau de 25 places en total al vostre alberg. Vista la demanda de llista d’espera existent, heu plantejat la possibilitat d’augmentar places?

-De moment no tenim res en perspectiva de una forma a mig plaç, però no vol dir que a llarg plaç no facem qualque actuació, però de moment la capacitat de l’alberg està en es tope. Ara fem una reforma per sa part administrativa per donar cabuda no expressament a ses places si no pels espais d’oci per què puguin tenir una estància més agradable, ja que s’alberg des de fa dos anys l’hem convertit també en alberg de dia pels usuaris.

-Amb quina periodicitat teniu entrades o peticions d’entrades?

-Es aleatori: no tenim previsió de ses persones que mos demanen. Ara, el que si que tenim son unes prioritats sobre tot d’aquelles persones que no tenen alternativa, per exemple ses
persones que estan dormint al carrer, aquests son els que tenen preferència. I dins ses persones que estan al carrer que no tenen on dormir, ses persones que poden tenir qualque tipus de malaltia i que necessiten una atenció especial, i si es necessari les acompanyam i les derivam a l’hospital, però aquests son el que tenen preferència damunt tot els altres que estan en llista d’espera. També n’hi ha que tenen qualque amistat o persona que les acull temporalment esperant que hi hagi places disponibles.

-Vostè ha parlat una miqueta de l’origen d’aquest usuaris. Simplement per acabar: quines son les edats mitjanes que podríem fixar en aquesta llista d’espera?

-Normalment son persones que cerquen feina. Es molt variable. Aquí tenim persones de 18 anys i tenim persones de 50 i pico i 60 anys, que es s’edat més crítica i son el qui tenen més problemes per trobar feina, perquè ses empreses se resisteixen a donar feina a una persona de 50 i pico o 60 anys. I això origina que no tinguin recursos per sobreviure d’una forma digna.

-Idò moltes gràcies per haver atès «Els dematins»








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada