dimecres, 11 de març del 2020

Secrets d'una mirada (22)

Jove nascuda a Inca de pares marroquins, no sap parlar espanyol

Una parella de nacionalitat marroquina vivien i treballaven a Inca, quan nasqué la seva filla D. Dos anys desprès, per motius que no venen al cas, se'n tornaren al seu país.

Una vegada instal·lats allà de vell nou, D. dugué una vida normal i feu estudis primaris no més durant tres anys. Al deu anys no tornà a escola i quedà a casa ajudant a sa mare en les tasques domèstiques.

Acomplits el 19 anys tornà a Espanya en companyonia del seu pare i del seus germans menors amb la intenció de legalitzar la seva identitat (DNI) per haver nascut a Espanya, cosa que va fer amb l’assessorament d’un advocat. Aquí visqueren 5 mesos i s’entornaren a Marroc.

Ara ja fa dos anys que tota la família viu a Portocristo, però desavinences familiars han ocasionat que els seus germans siguin a un centre de menors i ella ha treballat un temps a una carnisseria mentre vivia amb un conco germà de sa mare.

El fet que visqué tota la infància i adolescència a Marroc ha fet que no parli en espanyol a pesar d’haver nascut a Espanya.

Actualment passa per un període d’adaptació: la bona relació amb la comunitat marroquí a Manacor feu que el la conduí a l’alberg de Manacor, on ha trobat l’acolliment que necessitava juntament amb les altres usuàries del centre.

Es la primera vegada que dorm a un alberg i està satisfeta dels serveis que presta. El tracte i el menjar ho considera normal

Dos son els seus objectius: aprendre a parlar espanyol i fer cursos de capacitació per a treballar a la hosteleria i la restauració.

Li desitgem el millor a aquesta «inquera-marroquí», sobre tot un futur de completa integració en la nostra societat. 
 





 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada