"Els sense sostre de Manacor han de ser part de l'Agenda de prioritats de la Sala i les Institucions" (Rafael Gabaldón)
L’editorial del Diari Digital “manacor noticias” del passat dilluns dia 10 ha fet ressò del problema de saturació que pateix l’Alberg de Manacor, pel que es refereix a la llista d’espera que es pot qualificar com endèmica des de fa molts de mesos, si no anys.
L’article, signat pel seu director Rafael Gabaldón San Miquel, fa referència a la folgada situació econòmica de l’Ajuntament de Manacor: “Si paguem impostos i podem gastar 10 milions d'euros de cop i ajudem als bars i restaurants, també hem de pensar en els sense sostre. Això està molt bé, ho necessitem.”
A continuació descriu casos de persones sense sostre i en concret el cas d’un home al carrer Amargura que es va instal·lar al replà de l’àtic d’un edifici que ho desmuntava tot durant el dia i després demanava menjar a l’entrada d’una gran superfície, amb les conseqüents queixes dels veïnats.
Al mateix carrer clients que desitjaven treure diners del caixer es trobaven amb una persona dormint al recinte: un matalàs i mantes delataven el cos que romania allà per no fer-ho baix els estels.
Un tercer cas ho descriu l’editorialista: “El propietari d'un immoble a Manacor permet que dormin en un pis de la seva propietat una parella amb un nen, durant el dia se les arreglen però a la nit necessiten un sostre. Fins els ha portat una estufa de butà. No està en condicions l'immoble, però millor és això que res.”
Com hem dit repetides vegades a aquest blog, la Fundació Trobada, titular l’Alberg de Manacor, gaudeix d’un conveni signat amb el Consell de Mallorca, per prestar el servei d’acolliment a la Part Forana de Mallorca a un total de 25 persones, sense que sigui possible excedir d’aquest nombre.
No és actual el plantejament d’un menjador social que fa el periodista a l’editorial, amb la consegüent resposta dels regidors que “no era adequat perquè es senyala la pobresa, i és vexatori i denigrant”. I afegeix el Sr. Gabaldón: "Idò jo dic, que si les cases rurals han servit per a portar a persones que venen en pastera, ara que no porten a ningú podien acollir als 13 en llista d'espera, al de l'àtic i al del caixer. No crec que ningú s'oposi a gastar uns milers d'euros amb els qui només demanen un sostre fins a arribada la primavera i la calor.”
Res hi tenim que afegir a l’editorial, més que la nostra disposició a col·laborar amb les Administracions Públiques, i en concret amb l’Ajuntament de Manacor, com han col·laborat amb nosaltres al moments més crítics de la pandèmia amb la prestació de les cases rurals, cosa que aprofitem per agrair de bell nou.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada