dimecres, 19 de febrer del 2020

Visita del mes

Mateu Ballester Fernández, President de Creu Roja de Manacor visita l'Alberg de la Fundació Trobada


Dins la ronda de personalitats que visiten l’alberg de Manacor, aquest mes han vingut el President de Creu Roja de Manacor Mateu Ballester Fernández.  

A la recepció han assistit el patró de la Fundació José L. García Mallada i la coordinadora de l’Alberg Aina Maria Llull Sureda i un nombre important d’usuaris que tots ells posteriorment han integrat la taula rodona on el visitant ha fet una exhaustiva exposició de l’objecte d'aquest Moviment Internacional Humanitari Mundial conegut com a Creu Roja i també Mitja Lluna Roja. 

Començà la xerrada amb l’anunci de que Creu Roja posa a les persones al centre de la seva intervenció. Intervenció que abasta des del socorrisme, passant per l’educació, inclusió social, medi ambient, salut, fins arribar a l’assessorament de llocs de feina. 
L’oferta de Creu Roja té una clara dependència del recolzament solidari que es transforma en respostes a persones que ho necessiten. 

Els col·lectius beneficiats dels serveis son principalment persones grans, immigrants, famílies sense recursos i joves. Les activitats que es duen a terme son:  formació, reforç escolar, acompanyaments, aliments, vestuari, captació de fons, teleassistència i lloguer de productes de suport (cadires, llits, grues, etc) 

En concret a Manacor Creu Roja es gestionada per una Junta Local formada per 7 membres, una Treballadora Social, una Integradora Social, 70 Voluntaris actius que han realitzat tasques per més de 4.000 hores i mes de 800 socis amb les seves aportacions. 

El context econòmic i social dels darrers anys ha provocat un increment de la desigualtat i la fragilitat social de les persones més desfavorides. A l’any 2017 a Manacor hi va haver 11.830 beneficiaris de Creu Roja. Entre els presents a la taula ha hagut alguns beneficiaris recentment per Creu Roja-Manacor i que el Sr. Ballester ha identificat immediatament amb una salutació. 

La reunió va continuar amb un torn de preguntes per acabar amb l’oferiment de seguir amb la col·laboració que des de fa anys mantenen la Fundació Trobada, titular de l’Alberg, i Creu Roja de Manacor.

La Fundació Trobada, creada a l'any 1992 gestiona l'Alberg de persones sense sostre de Manacor que pertany a la xarxa d'entitats d'Inclusió Social del Consell de Mallorca. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada