dissabte, 8 de febrer del 2020

Memòria 2019

Publicada la Memòria General 2019 de la Fundació Trobada de Manacor

Com als anys anteriors la Fundació Trobada acaba de publicar la Memòria General Anual corresponent a l’any 2019. 

Així, La Sala d'Art i Cultura, en primer lloc,  a més de presentar exposicions de pintura, escultura, ceràmica i arts manuals de reconeguts artistes i també de donar oportunitats als nous valors, s’han donat conferències, realitzar cursos, taules rodones i presentació de projectes. 

Els més significatius han estat l’exposició de la pintora Catalina Noguera i la presentació de la Escola de Dibuix-Pintura “Art-Pastel” de Manacor que dirigeix Toni Bennasar, on participaren 64 expositors de totes les edats. 

L’Alberg de persones sense sostre, com a principal activitat de la Fundació ha seguit acollint a persones en mancança de feina, família i sostre que han ocupat la totalitat de les 25 places gairebé tot l’any. La novetat d’aquest exercici ha estat l’increment de percentatge de dones respecte a l’any anterior i la llista d’espera que, amb alts i baixos, roman oberta de forma permanent. 

Es publica simultàniament Memòria de l'Alberg on si troben dades concretes com nombre d’usuaris, per mesos, sexe, edat, estat civil, ocupació, nacionalitats, etc. 

La Cooperació Internacional amb Paraguai ha seguit amb la recaptació de beques i ajudant a estudiants universitaris i de formació professional en estudis com Dret, Administració d’Empreses, Comptadoria Pública, Farmàcia, Enginyeria Civil, Psicologia, Magisteri, Tècnics amb Informàtica i altres. El dia 9 d’agost visita Manacor el dominic manacorí Toni MIró que gestiona les beques a Paraguai i es reuní amb als subscriptors al Monastir de les Monges Benedictines. 

Aquest any han estat becats 57 joves de distintes carreres. 

Altres Activitats 

El 2019 s’ha iniciat un cicle de visites mensuals a l’Alberg de personalitats de certa rellevància com els Batles Catalina Riera i Miquel Gomila, el Rector de les Parròquies de Manacor Antoni Amorós, Mateu Xurí i altres. 

S'imparteixen tallers destinats als usuaris, com escats, tècniques de fotografia, glosat, activitats lúdiques, Mindfulness, cohesió grupal, normes de conducta, música, cuina, cosir, etc. 

El 23 de Juliol s’inaugurà el nou local destinat a oficines de la Fundació Trobada al Passeig del Ferrocarril, 16 de Manacor, edifici contigu a l’Alberg, on hi foren presents patrons, professionals i usuaris. 

Dia 5 de Juny es celebrà una tremponada solidària a la fresca a benefici de l’Alberg, amenitzat pel cantautor Roger Pistola. Participaren més de 200 persones. 

Ha seguit la publicació periòdica per internet del Blog de la Fundació Trobada on aquest any passat s’hi han publicat 40 notícies, entre les que es poden agrupar les referents al moviment mensual d’altes i baixes de l’alberg, les donacions, “Secrets d’una mirada” --títol general on es fa una descripció del perfil d’alguns usuaris de forma anònima--, visites del mes i altres.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada