dimarts, 22 de març del 2022

Memòria General 2021

Publicada la Memòria General de la Fundació Trobada de Manacor corresponent a l'any 2021

Ha estat publicada la Memòria de la Fundació Trobada corresponent a l'any 2021. Es publiquen dos documents: la Memòria General de la entitat i un altre específic dedicat exclusivament a l’Alberg de persones sense sostre, que es l’objectiu prioritari de la Fundació.

La Memòria General descriu les activitats desenvolupades a la Sala d’Art i Cultura destinada  a fer exposicions de pintura, escultura, ceràmica i arts manuals de reconeguts artistes de tots els indrets, però també per donar oportunitats als nous valors que comencen. 

 Així el mes de març de 2021 es va fer una exposició de quadres de distints pintors sobre l’obra “Viatges Estel·lars” representada per “Estela Teatre”, amb la participació d’un grups d’usuaris i voluntaris de l’Associació “Estel de Llevant”. 

Una altra activitat exposada a la Memòria és la Cooperació Internacional a Paraguai. Es tracta d’un programa de beques per facilitar als joves de la població uruguaiana "San Roque González de Santa Cruz" poder accedir a l’educació superior o formació professional. 

La solidaritat de la Fundació Trobada uneix dos continents (Manacor a Europa i San Roque a Amèrica) separats de 10.000 km. L’educació és un bé aquí i una necessitat d’allà. Es poden subscriure beques per nins i per a joves des de 10 euros mensuals. 

Enguany, les beques de Paraguai, han ajudat a 14 becats amb una quantia total de 5.841,88 Euros amb suposa una mitjana de 417,27 euros. Aquestes beques s’han complementat amb el rebut des de l’ONG del frares dominics “Seves Amazòniques”. S’ha augmentat la suma de l’oferta mensualment perquè, a part dels problemes de la pandèmia i els econòmics que tenien els joves, el cost de les despeses també ha augmentat. 

La Fundació Trobada també disposa d’aquest medi de comunicació, un bloc digital que publica periòdicament notícies, activitats i opinions relatives al funcionament de l’entitat. La Memòria també es fa ressò amb el nom de “Reflexions i vivències publicades al bloc” al punt num. 4 que està a la pàgina 10. 

Però l’objectiu prioritari de la Fundació Trobada és l’Alberg de persones sense sostre. Tant és així que es redacta la seva Memòria en un document distint amb el nom de “Servei d’Acollida amb Alberg de suport a la xarxa d’Inserció Social de Mallorca, per a persones en situació d’exclusió social a la Part Forana de Mallorca (Manacor)” i,  que, per la seva importància i extensió, ho publicarem a un altre article d’aquest bloc. 

Si es vol llegir íntegra la Memòria General es pot clicar aquí



 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada