divendres, 20 de gener del 2023

Protocol IMAS

L'IMAS activa el protocol especial per persones sense sostre davant la baixada de temperatures

  L’Institut Mallorquí d'Assumptes Socials (IMAS) ha activat el protocol per a reforçar l'atenció que reben a través de Creu Roja les persones sense llar davant la baixada de les temperatures, al mateix temps que està buscant unes instal·lacions que puguin convertir-se en alberg i en les quals es vol donar allotjament a aquesta població durant tot l'any.  

L'últim cens del qual disposa el citat institut, dependent del Consell Insular, xifra en unes 200 les persones ‘sense sostre’ de Mallorca, però el cap del Servei d'Inclusió Social, Sebastià Cerdà, assenyala que està xifra és actualment superior. Encara que la majoria es troben a Palma, també s'han detectat casos en punts com Pollença o Cala Millor. 

El servei que presta Creu Roja per a l'atenció a aquest col·lectiu té una doble vessant. En primer lloc, des de les 10 de la nit i fins a les 2 de la matinada una unitat mòbil ajuda a aquestes persones amb el repartiment de menjar, begudes calentes i mantes, al mateix temps que els trasllada als albergs del Consell si desitgen evitar passar la nit a la intempèrie davant la caiguda de les temperatures. Durant aquests dies s'amplia fins a les 3 de la matinada l'horari del telèfon al qual poden cridar si desitgen sol·licitar aquest trasllat. A això se suma l'acompanyament del qual són objecte durant els matins si han d'acudir a un metge o renovar algun document. 

Durant el temps de Nadal també se'ls va fer lliurament d'una motxilla amb una muda de roba interior, guants, una jaqueta i mitjons. 

Un aspecte que s'assenyala és que atès que els albergs solen tenir les places ocupades, s'han instal·lat “plegatines” (llits plegables) perquè es pugui dormir en ells.

Cerca d'un nou centre 

Sebastià Cerdà reconeix que aquesta última solució per als dies més freds o de tempesta no és l'òptima, per quan suposa sobrecarregar la capacitat d'aquestes instal·lacions, d'aquí ve que s'estigui buscant un centre que pugui transformar-se en un nou alberg en el qual disposar d'una reserva de llits per a aquests casos, alguna cosa que no resulta fàcil, entre altres qüestions pel rebuig que aquestes persones generen. 

En qualsevol cas, es destaca que es vol reforçar l'allotjament de les persones sense llar en habitatges. 

També s'està atenent unes 600 persones que habiten en assentaments i infra-habitatges, a les quals se'ls fa lliurament d'aliments entre altres ajudes.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada