dissabte, 9 de novembre del 2024

Reunió Xarxa d'Inclusió Social

Després de 33 anys la Fundació Trobada acull la reunió dels integrants de la Xarxa d’Inclusió Social del Consell Mallorca

La Fundació Trobada,  titular de l’Alberg de Manacor, va viure ahir un esdeveniment històric acollint la representació de les associacions i fundacions que pertanyen a la Xarxa d’Inclusió Social del Consell de Mallorca, per quant aquestes reunions sempre s’han fet a Ciutat.

Es va començar amb una visita a les instal·lacions de l’Alberg per seguidament degustar un modest piscolabis a la Sala d’Art i Cultura de la Fundació just abans de començar la reunió.

La comitiva ha anat encapçalada pel Director d’Inclusió Social Andreu Jaume Castanyer i el cap de servei Sebastià Cerdà. El nombre dels visitants superava les 25 persones, provinents de Ca l’Ardiaca, La Placeta, El Refugi, Can Gazà, Housing Firts i Housing Led, Pastoral Penitenciària, Ajuntament de Palma, Menjador Social de la Fundació Tardor,  Casa de Família, UMES (Unitat Mòbil d’Emergència Social), Equip de Valoració, Estudi 6, Primera Acollida.

El principal objectiu d’aquesta xarxa és gestionar i subministrar amb qualitat i eficàcia els serveis, recursos i prestacions socials destinats a les persones que es troben en situació o risc d’exclusió social a Mallorca, cobrir les necessitats socials bàsiques d’aquest conjunt de la població i millorar-ne la qualitat de vida.

L’acte va començar amb les paraules de benvinguda de José L. García, en representació del Patronat de la Fundació Trobada manifestant la satisfacció dels patrons, professionals y treballadors perquè la direcció d’Inclusió Social triés les instal·lacions de Manacor per aquesta reunió. La seva intervenció va acabar amb un punt de color interpretant una peça musical al piano.

Seguidament el cap de Servei Sebastià Cerdà feu una exposició, entre altres qüestions, de les gestions realitzades per a l’adquisició d’un edifici en propietat per oferir un integral servei socio-sanitari.

Seguidament intervingué Toni, l’usuari de l’Alberg de Manacor, tenint en compte que havia acomplit deu anys de presó i havia estat víctima de addiccions, ha volgut esser testimoni del procés que ha fet des de que va ingressar, trencant amb el passat i recuperant la seva dignitat como a persona.

A continuació la Directora de la Fundació Noelia Hernández feu una breu introducció per contextualitzar el Projecte d’Interculturalitat que la Fundació ha posat en marxa donant la paraula al Monitor de l’Alberg M. Justin Kashara que ha desenvolupat el contingut del projecte que te per objecte “millorar la convivència intercultural del centre, tenint en compte la veu de tots els actors que hi són presents a l’espai, així com una relació positiva d’aquest amb l’entorn comunitari o del barri”.

Per més informació sobre aquest projecte, es pot llegir l’article d’aquest mateix blog titulat “Formació” del dia 30 de setembre passat.

A aquest moment de la reunió es va obrir un torn de paraules, començant Noelia exposant la necessitat de que les reunions fossin mes participatives, trencant l'unilateralisme, amb mes informació de les entitats, inter-comunicació, inter-acció entre les entitats de la xarxa. Seguidament  s'inicià un animat diàleg amb la intervenció de moltes persones que lliurament expressaven simultàniament la seva opinió amb varietat de temes -que el moderador hagué de corregir- confirmant i reforçant la idea de Noelia de la necessitat de participació dels representants a les reunions de la xarxa.  Seguidament es va donar per finalitzada la reunió.

Es de justícia de felicitar a l’equip de persones de l’Alberg, encapçalat per Noelia Hernández que han fent feina durant molt de temps per a que arribas aquest dia, que ha transcorregut a plena satisfacció de tots el presents.

La Fundació Trobada presta el servei d’Alberg per a la Part Forana concedit per concurs pel Consell del Mallorca.


                                              









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada