divendres, 13 de març del 2015

Recompte de persones sense sostre (1)


Curset De Formació De Voluntaris



El passat dia 12 de març a la Sala Sala d'Art i Cultura de la Fundació Trobada, va tenir lloc el curset de formació per a voluntaris pel recompte de persones sense sostre que es farà el pròxim 18 de març a tota Mallorca. Aquesta iniciativa de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (Consell de Mallorca), juntament amb Creu Roja, Càritas, la UIB i tretze ajuntaments. Volen saber les persones que dormen al carrer un dia qualsevol, intentant qualificar-les per sexe, edat, malaltia ... i així millorar la qualitat de la feina d'aquests col·lectius que treballen amb la gent sense sostre, com també sensibilitzar a la ciutadania d'un món tan invisible als nostres ulls.

El curset dirigit a voluntaris que realitzaran les entrevistes al carrer i centres de la xarxa de l'IMAS, fou dirigit per Biel Gelabert (director de l'alberg ca l'Ardiaca). Hi participaren una vintena d'inscrits de diversos pobles de Mallorca. Els continguts foren tots relacionats amb la tasca que es vol aconseguir amb el recompte del dia divuit: un qüestionari d'entrevista a la persona afectada, un altre qüestionari d'observació de l'entorn i finalment un darrer qüestionari d'avaluació. Aquesta mateixa formació s'ha donat a la vuitantena de voluntaris en diverses sessions que ha fet la Universitat de les Illes Balears.

Les persones sense sostre és un fet que va augmentant a la nostra illa i no només a Ciutat, també a la part forana està creixent aquesta situació. Els centres i serveis que hi ha a Mallorca depenent de l'IMAS (Institut Mallorquí d'Afers Socials) són: Ca l'Ardiaca, Sa Placeta, Casa Família, Can Gazà, Alberg Fundació Trobada, UMES (Unitat Mòbil d'Emergències Socials) i EVD (Equip de Valoració i Diagnòstic). Tot per ajudar a aquelles persones amb risc d'exclusió social.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada