dijous, 27 d’octubre del 2022

Necrològica

Mor Lubomir Bystron, de nacionalitat txeca, als 59 anys de edat, usuari de l'Alberg de Manacor

El passat dia 21 ens va deixar “Lubo”, sobrenom amb el que es coneixia a Lubomir Bystron entranyable usuari de l’Alberg de Manacor on residia des de l’any 2011. 

Era popular la seva figura deambulant per Manacor amb la cadira de rodes, empesa voluntàriament per algú dels seus companys de l’alberg, amics i coneguts. 

Patia, entre altres, una malaltia pulmonar que l’obligava a portar constantment i de forma visible una aparell d’ajuda a les funcions respiratòries. 

Desprès d’alguns anys de la seva estada a l’Alberg i, veient el deteriorament progressiu de la seva salut,  la Fundació Trobada li va gestionar la possibilitat d’ingressar a un centre especialitzat que pogués atendre millor les seves malalties. Una vegada concedit, ho va rebutjar perquè suposava el trasllat a Ciutat, encara que aquí hagués de viure al carrer.

Tal era la familiaritat, la companyonia i les atencions rebudes a Manacor, cosa que honora la Fundació, que de cap manera se’n va voler anar i va continuar a l’Alberg fins el mes de juny passat en que va ingressar a l’Hospital de Llevant, davant l’agreujament del seu estat de salut, on ha mort. 

Usuaris, professionals, patrons, companys i amics de la Fundació Trobada han celebrat, avui dia 27, un sentit acomiadament al Tanatori Parc de L’auba, amb emocionants parlaments d’alguns dels presents que han destacat les seves virtuts i enteresa davant el cúmul de dificultats que va patir durant la seva vida. 

Adeu, "Lubo". Ja no es gaudirà pus del teu sentit de l’humor ni de la teva set de justícia, que tantes vegades vares manifestar. Gràcies per aquests onze anys que has viscut entre nosaltres i hem gaudit de la teva companyia. 


 

 



 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada