Noèlia Hernández, Directora de la Fundació Trobada, entrevistada a la revista setmanal "Manacor Comarcal"
El núm. 1887 de la revista “Manacor Comarcal”, amb data 15 d’octubre actual, publica una entrevista a la Directora de l’Alberg de Manacor Noèlia Hernández Garcia, en la qual es fa un anàlisi de la situació actual de la Fundació Trobada, titular de l’Alberg.
D’entrada denuncia la demora en la publicació del nou concurs, després de dues licitacions fallides i més de divuit mesos de contracte prorrogat: “la veritat és que ens vendria molt bé aquest nou contracte, ja que estem en una situació econòmica delicada”.
A continuació respon a les conseqüències de la pandèmia: la saturació de l’alberg des de fa anys, l'alentiment dels processos d’admissió i el cansament del personal, totalment insuficient.
En quan a la problemàtica dels usuaris, diu Noèlia que: “cada usuari és un món i hi ha usuaris que només tenen problemes para aconseguir feina i persisteix la insuficiència d’oferta d’habitatge social per aquestes persones. No serà una tardor fàcil encara que la pandèmia s’hagi pràcticament acabat".
Es veritat que darrerament tant els Ajuntaments com el Govern Central ha pres mesures per a pal·liar problemes econòmics i socials i aquestes ajudes han vingut molt bé, però: “no és suficient; necessitem personal. De fet, altres sectors similars al nostre, d’atenció als individus amb problemes sociolaborals, d’addiccions o amb discapacitat, tenen el doble de personal que nosaltres”.
Essent l’únic Alberg de tota la Part Forana de Mallorca, el periodista opina que és greu i alarmant la mancança de personal, al que Noèlia afegeix la conveniència de descentralitzar més els serveis de l’illa: “Si Inca, Pollença o Calvià tinguessin el seu propi Alberg, nosaltres no tindríem tant feina i el usuaris tampoc tindrien que desplaçar-se tant i estarien millor atesos”.
En quan a la tipologia del usuaris, abans de la pandèmia el seu perfil era més homogeni, perquè eren immigrants, gent de la península, persones puntualment sense habitatge o separats. Ara el perfil és molt més variat, top tipus d’usuari independentment de la seva raça, sexe o ingressos. I venen per múltiples factors, per manca de feina, habitatge. . .I afegeix Noèlia: “una circumstància nova, ara ve gent que mai s’hagués esperat veure-se’n en una situació econòmica tan delicada”.
Acaba l’entrevistada fent una denúncia de la invisibilitat i estigmatització dels usuaris: “manca una gran tasca de conscienciació per lluitar contra l’estigma que encara existeix cap als nostres usuaris. La gran majoria de gent segueix pensant que són a l’alberg perquè s’ho han cercat, perquè són persones dolentes. Això, a més d’esser mentida, no ajuda en absolut a visibilitzar la nostra feina”.
L’Alberg de Manacor és un servei del Consell de Mallorca per a la Part Forana que presta la Fundació Trobada
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada