diumenge, 12 d’abril del 2020

Sa Murtera (2)

L'Escola Rural de Sa Murtera segon alberg provisional a Manacor per persones sense sostre


"Sa Murtera és una de les quatre Escoles Rurals del terme de Manacor que s'havien creat durant la Dictadura de Primo de Rivera, juntament amb s'Espinagar, Son Negre i Es Puig de l'Anar. Oficialment s'inauguren al mes de febrer de 1928, però les obres de Sa Murtera no acabaren fins a l'any 1931, essent el primer mestre Pere Lluís Crespí Cànaves (1900-1977)".(Miquel Jaume i Campaner, VI Jornades d'Estudis Locals de Manacor 2010)

L'Ajuntament de Manacor, conscient del valor patrimonial d'aquests edificis i del seu entorn, així com de les seves possibilitats d'ús i aprofitament, va considerar necessari definir un marc per a regularitzar l'ús d'aquests edificis i les finques que ocupen. Aquest marc es basa en l'aprofitament social dels recursos públics amb harmonia amb la preservació del patrimoni i del seu entorn natural.(www.ajuntament.org)

Tal com avançarem dies passats, l'Ajuntament de Manacor ha habilitat la casa Rural de Sa Murtera, de forma provisional i donada l'actual situació d'estat d'alarma, com un segon centre de l'Alberg de Manacor per persones sense sostre que gestiona la Fundació Trobada, mobilitzant la brigada municipal per a la neteja i subministre d’equipament en coordinació amb Protecció Civil, cosa que des d’aquest blog agraïm sincerament.

Les cases disposen d'instal·lacions necessàries per viure amb una acceptable comoditat com a cuina amb el seu utillatge, habitacions, ample menjador, bany, porxada i recinte exteriors que omplen d'alegria l'estància.

Allà actualment conviuen en total harmonia usuaris provinents del local de la seu oficial de la Fundació Trobada del Passeig Ferrocarril 16-18 i romandran fins que es modifiqui la actual situació de confinament a la qual està sotmès tota la societat espanyola.

A les fotografies que s'acompanyen es poden veure dependències de Sa murtera i alguns del usuaris que, passant el temps, gaudeixen d'aquestes instal·lacions municipals, esperant que vinguin temps millors.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada