dimarts, 23 de febrer del 2021

L'Alberg de les Cases de Son Talent

Des del mes de novembre del passat 2020, vuit usuaris de Alberg de Manacor romanen a les Cases de Son Talent

Com informarem a aquest blog el mes de novembre del passat 2020,  8 usuaris de l’Alberg de Manacor romanen a les Cases de Son Talent, habitatge rural, a dos kilòmetres del centre, del qual es titular l’Ajuntament i que ha cedit gratuïtament mentre duri la pandèmia per així evitar contagis i conseqüents confinaments. 

Interessats del dia a dia de la seva estància, les persones que habiten aquestes cases, 4 espanyols, 2 colombians, 1 uruguaià i 1 marroquí, conten que s’aixequen sobre les 7 del matí i alguns un poc abans perquè 3 d’ells baixen cada dia a Manacor per a fer feina. 

Cadascun es prepara el seu berenar, cafè o mate per posar-se acte seguit a fer la neteja de les dependències, dormitoris, banys individuals i col·lectius, i granar els exteriors. 

Els 5 usuaris restants dediquen el seu temps a activitats diverses, com a pintar, llegir llibres provinents de la Biblioteca Municipal i realitzar manualitats com a llums, polseres i altres. 

Els qui ho desitgen, baixen a Manacor per a proveir-se de torcaboques, sabó i altres articles de neteja del centre de Manacor, així com comprar tabac i qualque cosa dels supermercats. 

No hi ha rentadora, per la qual cosa la bugada es a mà com es feia antigament; tampoc hi ha televisió ni radio, encara que molts l’escolten mitjançant el telèfon. 

Entre les 11,30 i 12 hores l’empresa de càtering les puja les racions de dinar i sopar. Dinen plegats els presents i reserven les racions per els 3 que treballen que no arriben fins a les 4 ó 5. 

No tenen calefacció pero sí hi ha una xemeneia per escalfar-se que es nodreix de la llenya que l’Ajuntament també proveeix, encara que costa un poc encendre perquè es verda, però no es un inconvenient una vegada encesa. 

Hi ha un monitor que les acompanya les 24 hores per atendre les seves necessitats. La directora de l’Alberg Noelia i la sicòloga Aina pugen també de tan en tant a Son Talent per visitar el centre, dialogar i intercanviar opinions.

En aquests dies tant curts i que tan aviat fa fosca no és estrany que ben prest es colguin: ordinàriament a les 7.30 o les 8 de l’horabaixa ja són tots al llit.  

Tots manifesten estar-hi molt a gust per la tranquil·litat, la pau, l’espai obert i la bona relació entre els companys. No hi ha queixes per les possibles incomoditats de la llunyania del poble: son conscients de la gratuïtat de l’habitatge i dels serveis que reben i per això estan sincerament agraïts.

Vagi des d'aquest blog l'agraïment més sincer a l'Ajuntament de Manacor per la cessió d'aquest immoble de forma temporal a la Fundació Trobada, que presta aquest servei d'acolliment nocturn a la Part Forana de Mallorca com a concessionària del Consell de Mallorca.  



 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada