dimecres, 19 d’abril del 2023

Institut Mallorquí d'Afers Socials

IMAS incrementarà la xarxa amb 50 habitatges més per persones vulnerables

El Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) busca incrementar fins a 100 la xarxa d'habitatges per a fomentar el lloguer residencial a Mallorca, que actualment compta amb 50 pisos. L'organisme el fa a través d'un conveni amb les entitats pro-habitatge i Llar Sí, que ahir van organitzar un acte en Palma-Activa per a atreure a propietaris que vulguin llogar els seus habitatges a persones amb dificultats per a trobar casa.

«Ho fem a preu de mercat, amb una mitjana de 900 euros, i el propietari compta amb la garantia que hi hagi un bon ús de l'habitatge i que cobri; això sí, oferint un contracte de cinc anys prorrogables», va explicar ahir la coordinadora d'aquesta iniciativa, Eva Pons.

Catalina Rosa Grau, una de les propietàries que ja lloguen la seva casa a les entitats gestores, va assegurar que la seva experiència és molt bona perquè es pot despreocupar de tot, quan abans fins i tot va estar a punt de retirar la seva casa del mercat per les destrosses que li va causar un inquilí. Pons va comentar que qualsevol propietari interessat pot escriure'ls al correu electrònic provivienda@provivienda.org.

A l'acte també van acudir el cap de servei de la Xarxa d’Inclusió del IMAS, Sebastià Cerdà, i el director estatal del programa Housing First, de les entitats en Aliança pro-habitatge i Llar Sí, Daniel Fàbregas. També van ser dos inquilins beneficiaris
.

Algunes persones usuàries de l'Alberg de Manacor, que pertany a la xarxa d'inclusió de l'IMAS, han tingut accés a aquest servei de lloguer residencial pel més vulnerables.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada