dimecres, 2 d’octubre del 2024

Proposta Premi Ramón Llull

La Fundació Trobada proposa a l’Associació de Pastoral Penitenciària com a Premi Ramon Llull 2025

Els premis Ramon Llull són uns guardons que atorga el Govern Balear anualment a persones o entitats que hagin destacat dins el territori de les Illes Balears pels serveis prestats en els àmbits cultural, esportiu, jurídic, empresarial, cívic, humanitari, d'investigació, de l'ensenyament i lingüístic.En aquest cas es tracta del Premis convocats per a l’any 2025 pel Govern Balear i la Fundació Trobada proposa a l’Associació de Pastoral Penitenciària que treballa a tot l’àmbit balear.

L’Associació Pastoral Penitenciària celebra enguany el seus 20 anys de constitució formal, tot i que, abans d’erigir-se com a Associació portava més de 10 anys realitzant activitats com a grup de voluntaris i voluntàries. Durant tot aquest temps s’ha dedicat a humanitzar la vida dels privats de llibertat, donant visibilitat a un col·lectiu part de la nostra Comunitat Autònoma, però tan amagat i Estigmatitzat.  

Ha desenvolupat nombrosos projectes i campanyes de caire social, tals com el Camí de Santiago amb població reclusa, nombrosos projectes d’intervenció del voluntariat a presó, i destacant el projecte d’Inserció Sòcio-Laboral per a reclusos i ex-reclusos denominat PIS D’ACOLLIDA, que s’ha arribat a convertir en un referent en la Xarxa d’Inclusió Social.

A nivell balear, ha contribuït de forma molt activa i directa en l’atenció a la població reclusa de Menorca fins a la inauguració de la presó menorquina l’any 2011. De la mateixa manera realitza fins al moment present, l’atenció a la població penitenciària eivissenca que compleix la seva condemna a Mallorca, donant suport tècnic a la creació de projectes d’acompanyament a Eivissa per a la seva reinserció.

Durant la seva trajectòria ha rebut nombrosos reconeixements per part de les institucions, tals com Medalla al Mèrit Social Penitenciari del Ministeri de l’Interior per la seva tasca de reinserció social, Premis a la Solidaritat i l’Accessibilitat, i Reconeixement a la trajectòria exemplar del Consell de Mallorca,  Premi Rosa Bueno de l’Ajuntament de Palma a la participació de sectors socials vulnerables i en risc d’exclusió social,  P de Populars de la Cadena COPE, Premi Onda Cero al Projecte Social de l’any, entre altres. 

Actualment es troba a la  avantguarda nacional en quan a programes d’innovació social-penitenciari, essent la primera entitat de tot l’Estat espanyol en formar part des de 2019 del Moviment europeu “Rescaled”, impulsant un nou model penitenciari innovador que apunta cap a una Societat més segura, inclusiva i sostenible. 

Aquest fet ha projectat l’Associació Pastoral Penitenciària a nivell internacional donant reconeixement i visibilitat a tota Europa de la tasca que es desenvolupa a Balears. En tot moment, l’Associació Pastoral Penitenciària, ha treballat i esdevingut pont de permeabilització entre la Societat Balear i la població privada de llibertat i viceversa.

Aquesta proposta gaudeix de tot el suport dels membres del Patronat,  la Directora de la Fundació Noèlia Hernández García,  així com de la resta de professionals i usuaris de l’Alberg.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada