dimecres, 9 d’octubre del 2024

Sanchez avui al Congrés dels Diputats

Sánchez promet reforma del Reglament d’Estrangeria eliminant tràmits burocràtics innecessaris

"Els espanyols som fills de la migració, no serem pares de la xenofòbia", ha subratllat avui el secretari general i president del Govern, Pedro Sánchez, en la seva compareixença en el Congrés dels Diputats. Amb aquestes paraules, Sánchez ha fet una crida a "fer una política migratòria de la qual els nostres majors puguin sentir-se orgullosos i que garanteixi el futur dels seus nets", establint les bases de la visió de l'Executiu sobre aquest tema crucial per al futur d'Espanya.

En el seu discurs, el líder socialista ha presentat les línies mestres de la política migratòria del Govern, destacant el seu enfocament "responsable i humanitari”. Una política, ha afirmat Sánchez, “que no es desentengui del fenomen migratori” –com va fer el PP– “ni el demonitzi” –com fa VOX– i que “reconegui els reptes que planteja la immigració i els resolgui, al mateix temps que maximitzi els enormes beneficis que aquesta pot reportar al nostre país”. Per això, Sánchez ha subratllat que Espanya ha de triar entre ser "un país obert i pròsper, o un país tancat i pobre".


Durant la seva intervenció, el president ha desglossat els cinc eixos d'acció de la política migratòria del Govern: reforçar fronteres i sistema d'acolliment, enfortir instruments per a una migració legal, segura i ordenada, reclamar una política corresponsable a la UE, impulsar la integració dels migrants, i fomentar el desenvolupament econòmic dels països d'origen. En aquest sentit, Sánchez ha anunciat que demanaran a la Comissió Europea avançar l'entrada en vigor del Pacte de Migració i Asil a l'estiu de 2025.

Sánchez ha posat l'accent en la necessitat d'abordar els desafiaments migratoris de manera col·lectiva. "Som conscients que fer-ho no és fàcil. Per això, des que tinc l'honor de presidir el Govern d'Espanya, ens hem esforçat a impulsar una política migratòria solvent, humanista i eficient", ha afirmat. El president ha identificat tres reptes principals: gestionar els pics de migració irregular, aconseguir una integració efectiva, i combatre la desinformació sobre el fenomen migratori que escampa la ultradreta i la dreta per a, com ha assegurat Sánchez, “ocultar la seva falta de projecte polític, i perquè la por els obri les portes que les urnes els van negar”.

Així mateix, en el seu discurs, Sánchez ha fet una crida a l'oposició perquè doni suport a la reforma de l'article 35 de la Llei d'Estrangeria, que busca establir una distribució proporcional entre comunitats autònomes dels menors no acompanyats que arriben a Canàries. "No podem exigir a Europa una solidaritat que no vam mostrar nosaltres mateixos dins del nostre país", ha argumentat.

Finalment, el líder socialista ha anunciat importants mesures legislatives. "En les pròximes setmanes, els partits del Govern de coalició intentarem aconseguir un acord amb els grups d'aquesta Cambra per a aprovar una nova Llei de Famílies que ampliarà els drets de les famílies monoparentals, les famílies nombroses, les famílies migrants i aquelles famílies que tinguin algun membre amb discapacitat", ha declarat Sánchez.

 A més, ha avançat una reforma del Reglament d'Estrangeria que "agilitzarà els processos dels migrants que ja resideixen a Espanya, eliminant tràmits burocràtics innecessaris".

Elma Saiz, ministra d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, va declarar en una entrevista a TVE que la reforma del reglament d'estrangeria, (en fase de consulta pública actualment), podria aprovar-se “a la fi d'octubre”, recalcant la importància que tindrà en tres aspectes fonamentals com la formació, l'ocupació i la família.

Se simplificaran els tràmits a les empreses contractants, atorgarà seguretat jurídica als estrangers i a les seves famílies, inclourà nous tipus d'arrelament per a accedir a un permís de residència, facilitarà la regularització d'estrangers explotats laboralment i dels qui siguin víctimes de la violència masclista i ordena les competències entre consolats i oficines d'estrangeria. 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada