dilluns, 14 de desembre del 2020

Protagonistes de l'Alberg de Manacor (11)

A la fi, al 2013, després de 21 anys, es signà el primer contracte entre la Fundació Trobada i el Consell de Mallorca sobre l'Alberg de Manacor

Era l’any 2011 quan s’havien celebrat les eleccions autonòmiques i municipals, la data esperada per a plantejar novament a l’Administració Pública la peremptòria necessitat d’ajuda per l’Alberg de Manacor. 

La infraestructura necessària estava remodelada, inclosa la eliminació de barreres arquitectòniques per a l’accés a l’edifici de persones en mobilitat reduïda, s’havien instal·lat taquilles pels objectes personals dels usuaris i noves lliteres metàl·liques més reforçades amb un suport lateral a mode de còmoda individual adossada a la paret per a cada llitera. 

Així les coses i concertada l’entrevista amb el Director d’Inclusió Social, la representació del Patronat de la Fundació Trobada juntament amb la Direcció de l’Alberg feu la presentació oficial de les noves instal·lacions. 

Era el darrer i definitiu cartutx que la Fundació guardava a la recambra per conquerir el tant desitjat finançament per a l’Alberg. Paraules gruixudes com “no podem aguantar més”, “la obligació de acollir als sense sostre no és nostra”, “ara ja hi ha la infraestructura que vostès han exigit”, “la promesa de descentralitzar el servei d’acollida nocturna temporal de Palma ha estat incomplida reiteradament”, “hi ha la possibilitat a curt termini de que l’alberg de Manacor s’hagi de tancar”, sonaren dins un ambient tens que es podia tallar amb un ganivet.  

L’Administració va detectar que la cosa anava en serio i s’inicià el procés administratiu preceptiu amb els informes tècnics necessaris perquè s’aprovés la necessitat d’implantar el servei d’acollida nocturna dins la Part Forana de Mallorca. No més a Palma existia aquest servei. 

Es publicaren els edictes necessaris de convocatòria del preceptiu concurs a principis de l’any 2013 i s’adjudicà el servei a la Fundació Trobada de Manacor. 

Finalment a 22 d’abril del mateix any la Sra. Catalina Cirer Adrover, presidenta de l’Institut d’Afers Socials (IMAS), assistida per la Secretaria delegada de l’IMAS acordà adjudicar el servei a l'entitat Fundació Trobada, entre altres, amb els següents paràgrafs:

  1. Constitueix objecte del contracte adjudicar el contracte relatiu al servei d’acolliment per a persones en situació d’exclusió social a la Part Forana de Mallorca, que inclou la condició especial d’execució consistent en que el servei es presti amb la participació dels usuaris en el funcionament del mateix, a l’entitat FUNDACION TROBADA, AMB cif F 07574080, amb estricta subjecció al plec de clàusules administratives particulars, al de prescripcions tècniques i a l'oferta econòmica presentada.” 

  1. El contracte tindrà una durada de dos (2) anys des del dia 23 d’abril de 2013 fins dia 22 d’abril de 2015, amb possibilitat de prorrogar-se per dos (2) anys més, amb manifestació expressa i per escrit d’ambdues parts, amb les mateixes condicions inicials”.  

Efectivament, al venciment del contracte, amb la conformitat d’ambdues parts es signaren dues pròrrogues des de l’any 2015 al 2016 i des d’aquest al 2017, any en que es convocà un nou concurs amb una ampliació dels serveis, però això serà objecte d'un altre article d’aquest blog. 

A la fi, s’havia assolit, després de la creació del servei, el segon objectiu de la Fundació Trobada que era la implicació de l’Administració Pública amb el projecte de l’Alberg de Manacor. 

Havien passat 21 anys des de la constitució de la Fundació Trobada, el dia 22 d’abril de 1992.



 

  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada