dijous, 4 de març del 2021

Moviment Alberg de Manacor 2021 (2)

El mes  de febrer passat no hi hagut pràcticament moviment d'altes i baixes al dos centres d'acollida de l'Alberg de Manacor

Es pot dir que no hi ha hagut gaire moviment el mes passat a l’Alberg de Manacor, perquè només una persona per reingrés ha estat donada d’alta i que ha ocupat la plaça de l'única baixa al centre.

Sa mitja de pernoctes diàries ha estat de 22 persones i un total de 623 pernoctes és el total del mes. Com que la capacitat de l’Alberg és de 25 places, resten així tres places  com a mitja diària de desocupació. 

Així i tot encara hi ha una llista d'espera de 16 persones que no han pogut aconseguir la plaça sol·licitada.

Com s’explica, doncs, aquesta llista d’espera amb la mitja diària de desocupació que hem dit abans?. 

Sol·licitat al servei d’acollida de la Fundació una explicació d’aquesta disponibilitat de places no ocupades, son tres les causes que provoquen aquesta aparent anomalia. 

En primer lloc es reserven les places d’aquells usuaris que estan hospitalitzats, que aquest mes passat hi hagut dues hospitalitzacions a l’Hospital de Manacor d’un parell de setmanes. Donats d’alta hospitalària tornen a l’Alberg.  

En segon lloc hi ha absències voluntàries, justificades o no, per romandre a ca un amic o familiar,  i l’usuari coneix que es reserva la plaça un màxim de tres vespres, passats els quals es dona automàticament de baixa i s’ocupa la plaça per la persona més vulnerable o necessitada de la llista d’espera  

En tercer lloc hi ha una causa de no admissió: donar positiu d’un cert nivell mitjançant un control de consum d’estupefaents. Aquesta plaça també es reserva fins a un pròxim control el mateix dia o al dia següent. Aquesta tercera causa queda suspesa quant arriba ordre d’activació d’una ona de fred per part del Consell de Mallorca que ho fa a partir d’un baix nivell de temperatura. Amb aquesta mesura es pretén que ningú quedi al carrer. 

Les racions mensuals de berenar, dinar i sopar es mantenen al nivell de les altres mensualitats: 685 racions, que es distribueixen proporcionalment entre els usuaris dels dos centres, la seu de Manacor al Passeig de Ferrocarril, 18 i les Cases de Son Talent. 

El servei d’acollida de l’Alberg de Manacor és una prestació de la Fundació Trobada mitjançant conveni amb l’Institut Mallorquí de Serveis Socials del Consell de Mallorca.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada