dimarts, 12 d’abril del 2022

Tallers

L'Alberg de Manacor imparteix tallers com a eina per promoure processos inclusius

`
A finals del mes de Febrer es van reprendre els tallers dirigits a les persones beneficiàries del servei, els quals s’havien vist afectats per la situació generada per la covid-19 i les mesures corresponents.


La perspectiva des d’on parteix qualsevol intervenció professional encaixa en les premisses d’un model centrat en la persona. D’aquesta manera, s’entén que cada decisió presa és en funció de les necessitats i característiques de cada persona. És a dir, malgrat cada una de les condicions determinades generades per la covid-19, la tasca professional no perd de vista aquest model de feina.


D’acord amb aquesta informació, cal mostrar la ruta que es segueix per decidir i organitzar mensualment els tallers. En primer lloc, seguint amb el model de feina plantejat anteriorment, es decideixen els temes a treballar. Això implica donar veu a les persones beneficiàries del servei, ja que són el centre de la intervenció. En segon lloc, partint d’un model inclusiu, la metodologia dels tallers s’ajusta a les particularitats de cada persona de manera que ningú quedi exclòs de l’activitat. No tendria sentit realitzar un taller si aquest no s’ajusta a les característiques de totes i cada una de les persones beneficiàries. Aquest model de treball fa que constantment hi hagi una feina de revisió, valoració i treball en equip per a que les intervencions esdevinguin beneficioses pel seu procés i benestar personal.


D’acord es produïa la desescalada, s’anaven adaptant els tallers a les possibilitats que hi havia en aquell moment. Els tallers normalment eren d’oci i temps lliure i algun de recerca de feina ja que, en aquell moment, era el que es valorava com a més positiu pels processos personals de les persones beneficiàries del servei.


Actualment, els tallers que aquest mes s’ofereixen són els següents: dos d’oci i temps lliure («Manualitats i jocs de taula» i «Taller Cinema») amb l’objectiu de fomentar un espai de relació personal i distracció, un de recerca de feina i habitatge per acompanyar-los en el procés que totes les persones beneficiàries estan vivint, i finalment, dos de psicològics/socials («Psicotaller» i «Taller de convivència») per treballar de forma grupal aquells aspectes tan necessaris degut a la situació que viuen i per fomentar benestar i calma. Es considera que la força del grup ajuda a que es treballin aspectes o temes concrets del seu procés personal d’una altra forma, fomentant així l’empatia, la comprensió i el suport.


L’alberg de Manacor és un servei de la Part Forana promogut pel Consell de Mallorca (Xarxa Inclusió Social- IMAS) que presta Fundació Trobada. 




 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada