divendres, 8 d’abril del 2022

Xarrades de Sensibilització

La Fundació Trobada imparteix unes xarrades al Col·legi de Sant Francesc de Manacor per promoure la des-estigmatització dels usuaris de l'Alberg

El Col·legi de Sant Francesc de Manacor ha organitzat aquests dies passats un cicle de xarrades que s’han impartit per part de personal de la Fundació Trobada als alumnes de 1er., 2on, 3er. I 4t d’ESO.  

Aquest projecte ha estat impulsat pel departament de Pastoral del Col·legi que dirigeix Mònica Cardona. 

Han estat la directora de la Fundació Noelia Hernández i la coordinadora de l’Alberg de persones sense sostre Ana Maria Llull les que han dut a terme la presentació del temes sobre l’estigmatització que pateixen els usuaris/es de l’Alberg per la seva condició. 

S’han fet estudis de les conseqüències d'aquesta situació: l’origen sembla jugar un paper discriminant, de tal forma, que l'accés als drets com la salut, l'ocupació i l'habitatge, no poden supeditar-se a la situació administrativa de les persones. 

El "sensellarisme” és fonamentalment un problema d'habitatge, no obstant això, les respostes al fenomen s'orienten a pal·liar les externalitats derivades de la manca d'habitatge, abans que a garantir el dret a gaudir d'una llar. 

És fonamental no oblidar que el dret a l'habitatge es relaciona directament amb la qualitat de vida, la seguretat i la salut de les persones, de manera que interacciona amb els altres drets fonamentals disminuint les situacions discriminatòries a les quals s'enfrontin les persones. 

La vida al carrer comporta un fort estigma en mancar d'estructures de suport que produeixen reiterats fracassos en els seus projectes de vida i que sofreixen un pobre autoconcepte i una greu inseguretat que s'acaba instal·lant en la valoració personal. 

Es necessari lluitar ja des de l’escola per a favor d’una des-estigmatització integral d’aquestes persones i eliminar tota discriminació per quant tota persona humana és subjecte dels drets fonamentals al marge de qualsevol condició. 

Amb motiu d’aquestes xarrades s’ha fet una col·lecta, a favor dels usuaris de l’Alberg, d’objectes de neteja personal com gel, raspalls i pasta de dents, detergents i altres. 

El nostre agraïment al Col·legi de Sant Francesc per la convidada i esperem que les idees exposades serveixen per prendre consciència d’aquesta situació i treballar per a posar-les en pràctica.

L’Alberg de Manacor és un servei que presta la Fundació Trobada per conveni amb el Consell de Mallorca.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada