dissabte, 17 de febrer del 2024

Opinió

El Grup Parlamentari de VOX presenta una "Proposició no de LLei" contra la immigració

El Grup Parlamentari Vox ha presentat al Parlament de les Illes Balears una iniciativa tipus “Proposició no de llei”, en la qual el Parlament Balear insta al Govern d’Espanya en 19 propostes, de les qual triem les 9 més sagnants, el següent:

“A exhortar que totes les administracions públiques traslladin el missatge clar que qualsevol immigrant que entri de manera il·legal a Espanya mai podrà regularitzar la seva situació al nostre país ni rebre cap mena d'ajuda pública.

A eliminar les subvencions a associacions, organitzacions, fundacions o ONGs que promoguin o facilitin de qualsevol forma la immigració il·legal i el tràfic de persones, així com a endurir les penes contra les màfies de la immigració il·legal i a tots els seus col·laboradors.

A suspendre la cooperació al desenvolupament amb el Senegal o qualsevol altre país que no col·labori en la gestió dels fluxos immigratoris fins que no es desenvolupin i compleixin els acords bilaterals subscrits per a la cooperació en matèria de gestió de l'emigració internacional amb el propòsit d'impedir l'arribada d'immigrants il·legals.

A suspendre la cooperació al desenvolupament amb tots aquells països que porten paralitzades les negociacions amb la UE per a signar Acords de readmissió d'immigrants il·legals, com ara Algèria o el Marroc.

Que en tots els municipis d'Espanya s'iniciïn els estudis i tràmits necessaris per a l'elaboració i aprovació d'una Ordenança reguladora del procediment sancionador per als incompliments de la ciutadania en relació a les seves obligacions amb el Padró Municipal amb la finalitat que els immigrants il·legals no puguin empadronar-se.

Que, en cas de produir-se la reubicació d'immigrants il·legals a nostra (regió/localitat) per mandat del Ministeri de l'interior, augmentar i reforçar la presència policial amb la finalitat de garantir la seguretat dels veïns i tenir controlats als immigrants il·legals mentre es tramiten els seus expedients d'expulsió.

A posar tots els mitjans necessaris per a no habilitar cap partida pressupostària destinada a fi de la reubicació d'immigrants il·legals a nostra (localitat/regió).

Que, com ocorre amb la política exterior i les relacions internacionals, la política en matèria de cooperació internacional, així com totes les ajudes relacionades amb aquesta, siguin competència exclusiva del Govern de la Nació.

A suspendre de manera immediata qualsevol pagament destinat a Palestina o, si és el cas, a qualsevol ONG que operi en Palestina per a la realització d'una auditoria urgent d'aquests pagaments a l'efecte de determinar si han estat destinats, o no, a ajuda humanitària; amb l'objectiu d'evitar que ni un sol euro dels espanyols vagi destinat a organitzacions terroristes com Hamàs.

Basta de polítiques des de bombolles allunyades de la vida, desconnectades de la realitat de les persones. Basta de que el populisme instrumentalitzi el malestar social. Portem molt temps esperant que vinguessin millors temps per als drets de les persones. Esperant agotzonats creient que així no s'anaven a travessar més línies vermelles que atemptessin contra els drets i la democràcia.

Vam haver d'empassar carros i carretes perquè el discurs de l'odi i de la xenofòbia que llançaven alguns no envaís tot, però crec que ens confonem.
El discurs avança perquè ens deixem envair, deixem que el discurs de l'odi i la indiferència ens inoculi i s'encebi contra els més febles. És que els migrants ens porten tots els mals? No és veritat. Veiem com la desigualtat creix, com cada dia és més difícil trobar una casa digna on viure, el camp es despobla i la terra gemega, la pèrdua de valors socials i democràtics ens minen
.

 

Principio del formulario

Diuen que els migrants són el problema: que ens roben les ocupacions, copen les atencions mèdiques i atempten contra la nostra identitat i valors, entre altres coses.

Qui estan sumant en les nostres societats envellides? Qui cuiden dels nostres majors i petits perquè tinguem un futur? Qui treballen el nostre camp i porten els aliments a les nostres taules? Per què no atallem els mals que realment ens fan mal i deixem de buscar bocs expiatoris entre aquells que no poden defensar-se?

Per què no implementem polítiques universalistes que enfrontin la desigualtat, que reformin el nostre mercat laboral, que ens ajudin a gestionar la diversitat i tantes altres coses que coneixem? És que en aquest context de "salvi's qui pugui" continuarem deixant que continuïn fent mal a aquests, o deixant que els pobres hagin de barallar contra els pobres per unes engrunes?

Deixarem que es desmantelli l'estat de dret, en llaures a no sé quina seguretat, al fet que continuïn utilitzant el discurs de la por, del mur o de la invasió

Com viurem junts? Aquesta és la mare de totes les batalles. Per què no ens asseiem junts a la taula? En una taula on siguem capaces que totes les persones tinguem un lloc i puguem aportar, somiar, lluitar, treballar, cuidar-nos i créixer junts.



 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada