dimarts, 6 de febrer del 2024

Visita

Un grup Conselleres del PSIB-PSOE visiten les dependències de l'Alberg de Manacor de la Fundació Trobada

Ahir mati visitaren les instal·lacions  i dependències de l’Alberg de Manacor un grup de Conselleres del PSIB-PSOE: Catalina Cladera, portaveu, Sofia Alonso, Maria Antònia Truyols i Beatriz Gamundí, Conselleres. Les acompanyava la secretària general del PSIB-PSOE a Manacor Núria Hinojosa.

Per part de la Fundació Trobada les reberen José L. García Mallada, Fundador i membre del Patronat i la directora Noelia Hernández García.

Visitaren les distintes dependències de planta baixa, primera i segona, sala d’estar, menjador, habitacions, cuina, bugaderia, banys per acabar en la terrassa on perllongaren l’estància en distesa i amable conversa.

En principi el representants de l’alberg donaren un pinzellada sobre la història de la Fundació des de la seva creació a l’any 1992 i la precària situació dels primers anys, on no més s’oferia sopar, llit i berenar, fins arribar al 2013 que es va signar el primer contracte amb l’Institut Mallorquí d’Afers Socials del Consell de Mallorca, després de fer una reforma-ampliació del edifici per donar cabuda a les 25 places de que actualment es disposa. A partir de l’any 2017 l’Alberg funciona com a un servei permanent i centre de dia.

Altres temes de la conversa varen esser la variada problemàtica dels usuaris, tant comunitaris com extra-comunitaris, sobre tot els referent a la seva salut i circumstàncies: persones amb més de 50 anys d’edat, els procedents del magreb amb situació  irregular, la precarietat de salut d’alguns usuaris/es, que necessiten l’atenció especialitzada que la Fundació no pot oferir perquè no esta dins els seus objectius, etc.

També es va tocar el tema del finançament que l’Administració acompleix amb normalitat, però que quant acaba el contracte signat i se perllonga amb pròrrogues tàcites, el pagament es demora fins a terminis in-assumibles.

I aquí va sortir el tema pel qual la Fundació lluita de fa estona i que l’Administració promet però no arriba: el concert. Fugir dels concursos quatre-anuals per signar una concertació permanent.  Pensen els patrons de l’entitat que s’han donat proves suficients de bon servei, unes instal·lacions autoritzades, absència total de reclamacions per part dels usuaris/es, trenta-dos anys d’acompliment escrupolós de les normes i una dedicació acurada dels professionals contractats. I que tot això mereix un contracte permanent en forma de concert.

Han dit els visitants que coneixien l’aspiració de la Fundació i que ho han tractat dins les seves reunions i prometen que ho lluitaran des de la seva posició, tenint en compte que actualment no governen.

Finalment visitaren el local planta baixa de la finca confrontant, on estan instal·lades les dependències administratives i se’ls va lliurar un exemplar del llibre commemoratiu del 30è Aniversari de la Fundació “Batecs de l’Alberg”.

Un  agraïment sincer per la visita de  Conselleres del PSIB-PSOE i per la seva disposició a prestar ajuda dins les seves possibilitats.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada